ISSN 2457 - 3973

Cozmanciuc îi bate obrazul lui Arsene! ”Nu este momentul răfuielilor politice!”

”Nu este momentul răfuielilor politice” – a declarat Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, la postarea în care era atacat de președintele social-democraților nemțeni, Ionel Arsene.

Reacția lui Cozmanciuc, susținută și prin declarațiile președintelui României, Klaus Iohannis, vine pe fondul situației de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Unitatea sanitară, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, s-a făcut remarcată prin lipsa investițiilor concrete în ultimii ani, dar prin numărul mare de directori care s-au perindat în acest mandat legislativ: Ioan Lazăr, Alexandru Juncu, Liviu Negelschi, Codruț Munteanu și, acum, Toader Mocanu.

În urmă cu circa două săptămâni, Mugur Cozmanciuc semnala faptul că pacienții cu virusul Covid-19 nu pot fi tratați, deocamdată la Neamț, și sunt trimiși la Iași, ceea ce s-a întâmplat. Nu exista o explozie a cazurilor în județele Moldovei iar Spitalul de Boli Infecțioase din Iași făcea față situației.

Lucrurile s-au schimbat între timp, România se pregătește să intre chiar în faza a treia a bolii iar spitalele din toată țara au obligația să se pregătească pentru tratarea cazurilor ușoare.

Acum, când situația din România este în alți parametri, a venit și reacția președintelui CJ Neamț. Și nu oricum, ci într-o notă politică.

A fost și motivul pentru care Mugur Cozmanciuc i-a bătut obrazul lui Ionel Arsene.

”Nu este momentul răfuielilor politice. Regret că anumiți oameni politici aleg să folosească această criză prin care trecem cu toții, în scop personal. Dincolo de stânga și dreapta, dincolo de mizele electorale închipuite ale unora, suntem oameni, iar cei dragi nouă, semenii noștri, au nevoie de lideri naționali și locali responsabili. Lupta împotriva acestei pandemii este abia la început, iar datoria noastră este să ne asigurăm că vom rămâne cu toții aici să construim la loc ceea ce criza aceasta distruge. Fac apel la oamenii care pretind că nu fac politică în aceste vremuri grele: lăsați măscărelile și vedeți ce puteți face pentru oameni”, a spus Mugur Cozmanciuc.

Așa cum spuneam, o reacție similară a avut și președintele României, Klaus Iohannis, reacție care poate fi văzută în clipul de mai jos.

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamț a luat MĂSURI NOI începând de astăzi

Articolul următor

Florentina Moise (director Casa Corpului Didactic Neamț): ”Școala on-line e o provocare”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *