ISSN 2457 - 3973

Florentina Moise, mesaj către guvernanți: ”Mâncați voi și copiii voștri legumele din plastic aduse din afara României!”

Măsura închiderii piețelor, începând de luni, stârnește în continuare reacții adverse atât din partea comercianților și oamenilor simpli, cât și a opoziției.
Președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise, a fost sâmbătă în Piața Centrală din Piatra-Neamț pentru a sta de vorbă cu oamenii.
Mesajul Florentinei Moise către guvernanți a fost unul cât se poate de tranșant: ”Mâncați voi și copiii voștri legumele din plastic aduse din afara României!!”. 
”Eu nu dau copiilor mei de mâncare ce îmi stabiliți voi! Nu v-ar fi rușine! Ați uitat de unde ați plecat? Ați uitat că vă trageți toți din țărișoara asta, din gospodării cu un petec de pământ muncit? Din bunici cu palme crăpate?? Ați uitat cum ați ajuns aici, mari „domni” și „doamne” de oraș? Ce spun țăranii din Mărginimea Sibiului, doamnă vicepremier Turcan?? Cum nu vă crapă obrazul de rușine să apăreți în fața lor? Domnule Barna, acum ceva timp vă pozați bând socată… Unde sunteți acum? Vă comandați online socată din Germania sau vă mulțumiți cu sparanghelul?…
Am fost astăzi în Piața Mare din Piatra-Neamț și am stat de vorbă cu producătorii noștri. Sunt distruși! Nu știu ce vor face de luni încolo. Plângeau, vă spun sincer! Mi se rupe sufletul.
Haideți, fraților să ajutăm, să facem ceva! Nu putem sta fără reacție și să acceptăm chiar orice bătaie de joc! Nu a venit ziua în care românii să fie obligați să arunce roadele pământului lor și să cumpere ce ne livrează străinii în port! AJUNGE!”, a scris pe facebook Florentina Moise.
Reacțiile la această postare nu s-au lăsat așteptate.
Zeci de oameni și-au arătat dezaprobarea față de măsura guvernului de a închide (între altele), de luni, și piețele agro-alimentare.
Iată doar unul dintre mesaje:
Țuca Chirica: ROG SUSȚINERE ! Sunt unul din micii producători de produse BIO. Știu exact cum se produc produsele și cum le comercializăm ! Aceasta decizie crunta a înfipt cuțitul in inima romanilor care numai ei știu in ce condiții și cu cât efort ajung să-și câștige existența in urma vânzării produselor agricole. Închideți piețele agroalimentare, unde sa-și vândă produsele, producătorii direcți ? Doriți ca acești oameni sa ajungă cerșetori ? Sa ne cumpere străinii terenurile iar noi sa cumpărăm de la ei produsele ? Luptați pentru a reda libertatea producătorilor ! Deja suntem închiși total ! Totul va duce la distrugerea noastră ! Vom ajunge in colaps nu numai financiar, economic dar și psihic ! Cu sufletul trist, cu ochii in lacrimi, sufăr pentru mine și cine lucrează in agricultura. E greu de înțeles durerea de către cei care au hotărât închiderea piețelor agroalimentare dar trebuie anulată aceasta hotărâre! Mergeți in piețe sau acasă la producători și discutați sau sunați-i pentru a le afla opiniile și Suferințele, după un un de munca și investiții ! In agricultura întâi investești apoi dacă Reușești sa vinzi produsele mai ai ceva profit, bineanteles dacă ai noroc sa ai ce culege !

Articolul anterior

Grav accident, cu persoane încarcerate, pe E85 lângă Roman (foto)

Articolul următor

ACUM – Incendiu într-un apartament din Piatra-Neamț (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *