ISSN 2457 - 3973

Focar de coronavirus la Centrul pentru persoanele cu handicap Păstrăveni?! Medic infectat, asistat decedat!

Un focar de coronavirus este pe cale să izbucnească la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Păstrăveni.

Deja un medic al centrului a fost confirmat pozitiv iar o asistată, în vârstă de 36 ani, a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Pacienta a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț în data de 2 mai, zi în care i-a fost făcut testul.

Din cauza stării grave în care se afla, femeia a fost intubată și ventilată mecanic însă pe 4 mai, a decedat. În aceeași zi a venit și rezultatul pozitiv al testului.

Femeia avea obezitate morbidă, hipertensiune acută și sindrom dislipidemic.

Era internată în centrul de la Păstrăveni de unde a și contactat coronavirus.

DSP Neamț a demarat o amplă anchetă epidemiologică având în vedere că și un medic al centrului a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

În mod firesc, întreg personalul și asistații centrului ar trebui testați, având în vedere că există deja posibilitatea declanșării unui focar. Iar cei care sunt în momentul de față în centru ar trebui să fie carantinați pentru 14 zile.

Și angajații care au stat în centru în perioada Paștelui ar trebui testați, având în vedere protocoalele medicale.

O situație similară s-a produs la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmăneşti – Bacău, unde 64 de pacienți și asistați au fost confirmați cu coronavirus.

Articolul anterior

ACUM Accident la Căciulești cu victimă încarcerată! Implicate, un autoturism și un TIR!

Articolul următor

Prefectul George Lazăr a solicitat Guvernului redeschiderea bisericilor și cimitirelor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *