• 22 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Focarul de COVID de la creșa din Piatra-Neamț se extinde: 5 copii și 7 angajați sunt infecta

Focarul de COVID de la creșa de pe strada 1 Decembrie 1918 (Piatra-Neamț) se extinde. Cinci dintre cei 15 copii care frecventau creșa au fost depistați cu COVID, potrivit informațiilor furnizate newsallert.ro de doctorul Daniela Marcoci, epidemiolog în cadrul DSP Neamț.

De asemenea, încă un angajat al creșei are COVID ceea ce ridică la 7 (din 9) numărul personalului infectat.

Pentru că legea carantinării și autoizolării nu a intrat încă în vigoare (intră după 3 zile de la promulgare), DSP Neamț doar a recomandat părinților copiilor infectați să îi țină izolați în case sau să îi interneze.

Important este că deocamdată atât copiii cât și mare parte din personalul infectat sunt asimptomatici sau au dezvoltat forma ușoară a bolii.

Pe de altă parte, ancheta epidemiologică a DSP Neamț este în momentul de față extinsă și față de părinții celor 5 copii infectați dar și către alți contacți direcți.

Așadar am putea asista, în perioada următoare, la un număr mult mai mare de cazuri care au avut ca punct de plecare creșa din Piatra-Neamț.

Și, dacă tot vorbim de punct de plecare al focarului, se pare că prima angajată care a fost depistată cu COVID ar fi luat virusul de la soțul ei, care lucrează la Serviciul Județean de Ambulanță.

Este evident că putem discuta de focar comunitar al virusului atâta vreme cât mulți dintre cei infectați au avut o viață socială normală, fără să știe de unde au contactat virusului și mai ales la alte câte persoane l-au transmis.

Articolul anterior

LIBERTATEA: ”O firmă apropiată de cumătrul baronului Ionel Arsene, a pus rigole doar la deal, la Humulești! Când plouă, casele din vale se inundă!”

Articolul următor

Un tânăr din Ștefan cel Mare a comis un accident cu mașina pe care o furase! Autoturismul a luat foc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *