NewsAllert :

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

Proteste la DGASPC Neamț: ”Sute de copii vor rămâne fără hrană și căldură. Angajații nu și-au primit salariile!”

Poliția explică modul de producere al accidentului de la Dragomirești care a declanșat Planul Roșu de Intervenție

ACUM Accident cu 6 victime la Vad – Dragomirești

Ionel Arsene și PSD pierd majoritatea în CJ Neamț. PMP – invitat să se alăture alianței forțelor pro-europene.

  • 20 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

LIBERTATEA: ”O firmă apropiată de cumătrul baronului Ionel Arsene, a pus rigole doar la deal, la Humulești! Când plouă, casele din vale se inundă!”

Libertatea a publicat o anchetă potrivit căreia, firma Stef Edil din Săvinești (controlată de cumătrul ”baronului” Ionel Arsene și abonată la lucrări ale CJ Neamț) a efectuat o lucrare în valoare de 300.000 euro, la Humulești, care provoacă numai necazuri localnicilor.

Potrivit sursei citate, rigolele au fost montate doar în deal iar când plouă, toate gospodăriile din vale sunt inundate. S-a întâmplat și anul acesta de nenumărate ori iar oamenii s-au plâns conducerii primăriei. Conducerea primăriei a ridicat din umeri și a arătat spre Consiliului Județean Neamț, fiind lucrarea comandată de CJ.

Din disperare că nimeni nu le rezolvă problema, localnicii s-au văzut nevoiți să pună mână de la mână și să rezolve ei problema.

”Am sunat de nenumărate ori la Situații de Urgență, la primărie. Nu au venit nici măcar o dată. Vino, domnule, măcar și vezi, fă-i scurgere! Vine apa din toate părțile și se adună aicea ca un fel de covată. De la Situații de Urgență mi-au zis că ei nu au obligația să scoată apa din șanț. S-au foit, s-au învârtit, între timp a stat ploaia, s-a mai redus din apă, au întors mașina și au plecat. Primarul nu îl găsim, nu ne răspunde, stă ascuns în birou, mai pleacă în deplasare. Când ne ducem la primărie, e jos gardian public. Când îi spunem unde mergem, ne spune să venim săptămâna viitoare. Și când ne ducem săptămâna viitoare, la fel”, a declarat Vasile Lupoaicei pentru Libertatea.

Iar primarul Harpa a declarat că: ”E drum județean, iar lucrarea e făcută de CJ. Așa a fost de la început proiectul, să pună rigole pe-o parte și șanț pe cealaltă. Și dacă puneau peste tot nu rezolvau situația. Trebuie să facem noi canal la o intersecție. Poate anul viitor, că acum suntem lefteri cu pandemia asta”.

Și reprezentantul firmei care a executat, Stef Edil SRL Săvinești, a avut un punct de vedere prin care se disculpă și aruncă vina spre proiectant: ”Lucrarea e terminată, e recepționată, e făcută conform proiectului, este achitată în totalitate. Noi am respectat proiectul, nu am făcut nimic în afara proiectului. Nu am putut să facem rigole unde am dorit noi, am făcut exact conform planșelor din proiect și conform indicațiilor proiectantului”.

Întreaga anchetă a celor de la Libertatea, în care puteți citi cum instituțiile județene fac ping-pong cu problemele oamenilor, poate fi citită în materialul de aici

 

(sursa foto: Libertatea)

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamț – Investiții în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în valoare de 1.054.480 euro (fonduri UE)

Articolul următor

Focarul de COVID de la creșa din Piatra-Neamț se extinde: 5 copii și 7 angajați sunt infecta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *