NewsAllert :

25 aprilie 2024

ISSN 2457 - 3973

LIBERTATEA: ”O firmă apropiată de cumătrul baronului Ionel Arsene, a pus rigole doar la deal, la Humulești! Când plouă, casele din vale se inundă!”

Libertatea a publicat o anchetă potrivit căreia, firma Stef Edil din Săvinești (controlată de cumătrul ”baronului” Ionel Arsene și abonată la lucrări ale CJ Neamț) a efectuat o lucrare în valoare de 300.000 euro, la Humulești, care provoacă numai necazuri localnicilor.

Potrivit sursei citate, rigolele au fost montate doar în deal iar când plouă, toate gospodăriile din vale sunt inundate. S-a întâmplat și anul acesta de nenumărate ori iar oamenii s-au plâns conducerii primăriei. Conducerea primăriei a ridicat din umeri și a arătat spre Consiliului Județean Neamț, fiind lucrarea comandată de CJ.

Din disperare că nimeni nu le rezolvă problema, localnicii s-au văzut nevoiți să pună mână de la mână și să rezolve ei problema.

”Am sunat de nenumărate ori la Situații de Urgență, la primărie. Nu au venit nici măcar o dată. Vino, domnule, măcar și vezi, fă-i scurgere! Vine apa din toate părțile și se adună aicea ca un fel de covată. De la Situații de Urgență mi-au zis că ei nu au obligația să scoată apa din șanț. S-au foit, s-au învârtit, între timp a stat ploaia, s-a mai redus din apă, au întors mașina și au plecat. Primarul nu îl găsim, nu ne răspunde, stă ascuns în birou, mai pleacă în deplasare. Când ne ducem la primărie, e jos gardian public. Când îi spunem unde mergem, ne spune să venim săptămâna viitoare. Și când ne ducem săptămâna viitoare, la fel”, a declarat Vasile Lupoaicei pentru Libertatea.

Iar primarul Harpa a declarat că: ”E drum județean, iar lucrarea e făcută de CJ. Așa a fost de la început proiectul, să pună rigole pe-o parte și șanț pe cealaltă. Și dacă puneau peste tot nu rezolvau situația. Trebuie să facem noi canal la o intersecție. Poate anul viitor, că acum suntem lefteri cu pandemia asta”.

Și reprezentantul firmei care a executat, Stef Edil SRL Săvinești, a avut un punct de vedere prin care se disculpă și aruncă vina spre proiectant: ”Lucrarea e terminată, e recepționată, e făcută conform proiectului, este achitată în totalitate. Noi am respectat proiectul, nu am făcut nimic în afara proiectului. Nu am putut să facem rigole unde am dorit noi, am făcut exact conform planșelor din proiect și conform indicațiilor proiectantului”.

Întreaga anchetă a celor de la Libertatea, în care puteți citi cum instituțiile județene fac ping-pong cu problemele oamenilor, poate fi citită în materialul de aici

 

(sursa foto: Libertatea)

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamț – Investiții în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în valoare de 1.054.480 euro (fonduri UE)

Articolul următor

Focarul de COVID de la creșa din Piatra-Neamț se extinde: 5 copii și 7 angajați sunt infecta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular