ISSN 2457 - 3973

Emilia Arcan (senator PSD): ”Focul a fost dat intenţionat la Piaţa Centrală! A fost spălare de bani!” Deputatul Munteanu îi pune întrebări primarului Chitic!

Senatorul PSD Emilia Arcan a făcut, duminică, mai multe declaraţii-şoc în ceea ce priveşte incendiul de la Piaţa Centrală, din noaptea de 19 spre 20 iulie 2014!

Dacă declaraţiile făcute de senatorului nemţean au fost făcute în cunoştinţă de cauză şi nu doar sub mantia imunităţii, atunci lucrurile sunt extrem de grave!

”Se încearcă preluarea Pieţei Centrale tot de către Urban, o societate aflată în reorganizare. Chiar suntem cu toţii întunecaţi la minte să fim de acord cu aceste nereguli, să fie preluată de această societate? Acolo a fost spălare de bani sută la sută iar focul de la Piaţa Centrală a fost intenţionat pus. Nu vreau să intru în amănunte acum. Dar ne întrebăm cum a luat foc, de cine a fost administrată, cine vrea să o ia? Şi fac referire la toate pieţele pentru că sunt într-o stare deplorabilă de degradare. Cine este acest domn Mîţu (Valentin Mîţu, director Piaţa Centrală – n.r.)?”, a declarat senatorul Emilia Arcan.

Şi deputatul Ioan Munteanu, preşedinte executiv al PSD Neamţ, a făcut mai multe comentarii pe acest subiect. Parlamentarul nemţean a lansat mai multre întrebări pentru primarul Dragoş Chitic, nu neapărat în calitatea sa de deputat cât de ”cetăţean fără datorii la bugetul local”.

”Investiţia este gată dar nu a fost dată în folosinţă. Trebuie procedura de licitaţie publică şi nu prin încredinţare directă oricăreia dintre societăţile Primăriei. Trebuie un administrator care să nu susţină că piaţa este a tuturor dar să o jegmănească doar ei, câţiva. Piaţa Centrală trebuie să aducă venituri administraţiei dar în aceeaşi măsură trebuie să aducă şi condiţii pentru un comerţ civilizat, decent. Administraţia locală are obligaţia să ne răspundă de ce nu a fost respectat septembrie 2016 ca în contract? Piaţa a ars acum 3 ani, tot Dragoş Chitic era primar atunci. Nimeni nu ştie cauza (incendiului – n.r.) nici după trei ani. Ar trebui să ştim lucrurile acestea, este un semn de respect pentru locuitorii municipiului Piatra Neamţ. Eu nu am nimic cu omul Dragoş Chitic ci cu primarul Dragoş Chitic. Îi solicităm public să ne informeze ce s-a întâmplat cu suma primită de SC Urban ca daună de asigurare şi care nu a ajuns să acopere restanţele celui mai mare datornic la buget, tot Urban. Pe ce s-au cheltuit aceste bune milioane de lei? Nu cred că doar pe salarii, că activitate nu au. Cei care vând acolo stau în cea mai cruntă mizerie din România, dintr-o piaţă de municipiu. Nu mă adresez în calitate de parlamentar ci ca un locuitor al municipiului Piatra Neamţ care nu are restanţe la buget niciodată şi am dreptul să îl întreb pe domnul primar ”de ce?”, a declarat deputatul Ioan Munteanu.

Piaţa Centrală a municipiului Piatra Neamţ a fost distrusă, în totalitate, de un incendiu produs în noaptea de 20 spre 21 iulie 2014. Potrivit anchetei efectuate de specialiştii IGSU, incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit produs la un boiler.

În cadrul pieţei funcţionau 142 de spaţii comerciale şi 245 de standuri, fiind afectate de incendiu aproximativ 650 de persoane care lucrau aici. Veniturile aduse la bugetul local de piaţă sunt estimate la circa 300.000 de lei lunar. Piaţa Centrală din Piatra Neamţ deservea circa 125.000 de locuitori ai municipiului şi ai comunelor învecinate.

Articolul anterior

Protestele de la Piatra Neamț – “case closed”! Nici 20 de oameni nu au mai ieşit sâmbătă în stradă!

Articolul următor

Polițiștii nemțeni i-au suspendat permisul un an de zile și l-au amendat cu 5.220 lei!! A fost prins de 4 ori la rând depășind viteza admisă!

2 Commentarii

  • Iart-o, Doamne, pe Arcan! Nu poate sa evolueze, orice functie ar avea.

  • domnul chitic duce mai departe cardasia lui stefan.nu se poate lecui.chiar daca matu nu a fost acuzat penal ,cunoscatorii din domeniu stiu ca era interes ca documantele privind gestionarea pietii trebuiau distruse.cum inundatiile nu iau ajutat actele au disparut prin ardere.cat trbuie sa mai inghitim mizeria si oamenii lui stefan ?.asta nu intelege chitic el o tine langa cu lucrurile bine facute.acest om este depasit de problemele municipiului si mai mult incurca.cand e vorba de piata centrala imediat sare cu urbanul si matu.mai lasa-ne omule cu aberatiile tale.la piata centrala ,investitie noua, trebuie un administrator si o echipa dinafara gastilor politice.nu ne mai intereseaza banii negri pentru campanie electorala si nici pentru arbitri de fotbal.sa ne invatam sa lucram corect.apropo de jaful de la echipa de fotbal cine raspunde?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *