ISSN 2457 - 3973

Fostul primar de Crăcăoani, condamnat definitiv la 2 ani închisoare cu suspendare și plata sumei de 1,3 milioane lei

Fostul primar al comunei Crăcăoani, Petre Zamfir, a fost condamnat, luni, definitiv, la 2 ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii Curții de Apel Bacău. Perioada de încercare este de 4 ani.

De asemenea, Petre Zamfir este obligat să plătească despăgubiri de 1,3 milioane lei către Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale.

Condamnarea este pentru săvârșirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În același dosar a mai fost condamnată și Mariana Ceangu, pentru fals intelectual, la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

ZAMFIR PETRE, la data faptei primar al comunei Crăcăoani, județul Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și omisiunea de a furniza, cu știință, datele cerute potrivit legii pentru obținerea de fonduri europene,

CEANGU MARIANA, la data faptei funcționar în cadrul Administrației Bazinale de Apă Siret – Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În cursul anului 2015, inculpatul Zamfir Petre, în calitatea menționată mai sus, a folosit în relația cu Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Neamț, documente false, și a omis să furnizeze, cu știință, datele cerute potrivit legii, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat “„Înființare rețele alimentare cu apă, sat Magazia, comuna Crăcăoani…”. O parte din documentele false depuse la O.J.F.I.R. Neamț au fost furnizate de ceilalți doi inculpați în calitate de funcționari în cadrul celor două agenții. Prin aceste demersuri au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 1.313.737 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

În prima instanță, Petrică Zamfir fusese achitat.

Articolul anterior

CJSU Neamț a stabilit o comisie care va identifica spațiul unde va funcționa secția ATI

Articolul următor

Doctorul Cătălin Denciu – în continuare în stare gravă, anunță medicii din Belgia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *