ISSN 2457 - 3973

FOTO Nesimţire sancţionată de Poliţia Locală Piatra-Neamţ cu 7.000 lei

Două persoane au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 3.500 lei, pentru că au depozitat necorespunzător diverse deșeuri, încălcând astfel H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț.

În primul caz a fost vorba despre un cetățean depistat în urma monitorizării camerelor de supraveghere de la sheltere, aruncând dintr-un autoturism, mai mulți saci cu fructe degradate, direct pe platformele de colectare și nu în interiorul tomberoanelor, așa cum ar fi trebuit.

În cel de al doilea caz, polițiștii locali de zonă s-au autosesizat cu privire la o depozitare de deșeuri nemenajere (textile, resturi provenite din construcții), pe malul râului Bistrița, în cartierul Vânători. În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost identificat și contravenientul, acesta fiind sancționat contravențional și somat să ridice respectivele reziduuri, depozitate ilegal.

În conformitate cu H.C.L. 228/2021, este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, lacurilor, lângă/sprijinite de europubele, sheltere, coșuri de gunoi sau alte recipient de colectare a gunoiului, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de material, gunoi de grajd, obiecte uzate (de ex. electrocasnice, obiecte de mobilier, produse textile, etc.) – art. 2, lit. ”a”.

Sancțiunile contravenționale aplicate pentru încălcarea articolului sus menționat sunt de la 1.500 până la 2.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 2.000 de lei până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Articolul anterior

FOTO/VIDEO O altă maşină de lux (50.000 euro) furată din Spania, găsită dezmembrată la Bârgăoani

Articolul următor

Prefectul George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): Prețurile facturilor la energie electrică şi gaze naturale, plafonate în sezonul rece.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *