ISSN 2457 - 3973

FOTO/VIDEO Descinderi la traficanţi de droguri din Neamţ! Cinci persoane, arestate preventiv!

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, în colaborare cu cei ai Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamț și împreună cu procurorii Diicot Neamţ, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Neamț, pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de mare risc.

În cadrul acestui dosar, 5 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

„Din cercetări, a reieșit că, din anul 2018 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în municipiul Piatra Neamț și în localitățile limitrofe. În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 500 de grame de substanță pulverulentă albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive, 20 de grame de amfetamină, 40 de comprimate ecstasy, 500 de grame de pulbere albă, folosită pentru amestecul substanțelor psihoactive, 4 cântare electronice, un pistol neletal, un dispozitiv de mărunțit tip grinder și 15 telefoane mobile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul principal Georgiana Puşcaşu.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.

„Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri, 5 dintre acestea fiind reținute, pentru 24 de ore, privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. La data de 8 iunie a.c., cele 5 persoane au fost prezentate Tribunalului Neamț, față de acestea, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități, au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Articolul anterior

Ştrandul din Piatra-Neamţ se deschide oficial pe 17 iunie 2022. Iată orarul şi noile tarife!

Articolul următor

FOTO S-a prăbuşit podul de la Luţca şi a prins două maşini! Un om a fost rănit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular