ISSN 2457 - 3973

Garda de Mediu Neamț doarme, județul se umple de depozite ilegale de deșeuri (video)

Județul Neamț se umple, pe zi ce trece, de tot mai multe depozite ilegale de deșeuri. Totul se întâmplă sub ochii nepăsători ai Gărzii de Mediu Neamț care nu știm cu ce se ocupă, dar numai treaba nu pare să și-o facă.

Internetul este înțesat cu filmări în care mașini sunt surprinse în timp ce descarcă, pe terenuri virane, deșeuri provenite din construcții. Iar din imagini se vede că acolo s-a desfășurat o astfel de activitate timp de cel puțin câteva luni de zile, având în vedere cantitatea de deșeuri.

Este imposibil să nu fi fost măcar o sesizare în acest sens către Garda de Mediu Neamț, sau către primăria locală. Dar durerea în cot (ca să nu spunem în dos) este mare. Cât nesimțirea celor care comit ilegalitățile.

Iar între cele 2 părți pare să fie o complicitate cel puțin morală.

Astăzi vă prezentăm 2 cazuri, cu probe video prezentate de oameni ai zonei, filmate la începutul lunii martie 2020.

  1. Comuna Alexandru cel Bun, sub oblăduirea primarului Ion Rotaru, satul Agârcia. Aceeași localitate în care primăria astupa o groapă cu coceni de porumb (materialul a fost postat aici).

Pe un teren viran aflat lângă malul râului Bistrița zac zeci de tone de deșeuri provenite din materiale de construcții. O autoutilitară cu numărul de înmatriculare NT 10 RVH este filmată de localnici în timp ce descarcă alte câteva tone de deșeuri.

Alo? Garda de Mediu Neamț, se aude, se vede? Alo? Primăria Alexandru cel Bun, se aude, se vede?

Ce vreți mai mult decât imaginile de jos care demonstrează foarte clar totul. Ca să nu mai spunem că Primăria Alexandru cel Bun se laudă că are sistem de supraveghere video al localităților, inclusiv la Agârcia!

 

 

2. Comuna Ștefan cel Mare condusă de primarul Sorin Ouatu – satul Cârligi.

Un teren din sat a fost transformat, pe circa un kilometru lungime, în groapă de gunoi de toate felurile: menajer și din construcții. Așa cum spune și autorul filmării, situația nu are cum să existe decât cu neștiința sau complicitatea primarului comunei sau/și a conducerii Gărzii de Mediu Neamț.

În imagini se vede clar dovada că de-a lungul timpului, deșeurile depozite ilegal au fost arse, ceea ce denotă faptul că groapa ilegală de gunoi este veche și, mai ales, cunoscută de autorități.

Prezentăm și această filmare cu speranța că autoritățile vor lua imediat măsuri ce includ sancțiuni, curățarea terenurilor respective și, de ce nu, și demisii de onoare ale celor care nu și-au făcut datoria.

Așteptăm pe adresa redacției [email protected] sesizări și despre situații similare din județ.

Iată filmarea și comentariile din satul Cârligi, comuna Ștefan cel Mare:

 

Articolul anterior

ALERTĂ A fost prins șoferul care a accidentat joi un pieton în zona 1 Mai, din Piatra-Neamț

Articolul următor

Ministrul Transporturilor, în Neamț, detalii de ultimă oră despre Autostrada A8 Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.