ISSN 2457 - 3973

Ministrul Transporturilor, în Neamț, detalii de ultimă oră despre Autostrada A8 Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dat asigurări, vineri, că autostrada A8 pe ruta Ungheni – Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș va fi realizată!

Prezent în județul Neamț la invitația deputatului Mugur Cozmanciuc – președintele PNL Neamț, ministrul Transporturilor a explicat că în acest moment vor fi revizuite actualizările și studiile de fezabilitate pe tronsoanele autostrăzii A8, urmând ca în maxim un an și jumătate să fie prezentată soluția de finanțare. Ceea ce înseamnă că tot atunci va fi realizată și licitația pentru executarea autostrăzii.

”Nu am văzut o propunere de Parteneriat Public Privat (PPP) mai proastă decât cea gândită de vechea guvernare. Am decis să anulăm PPP-ul și am preluat de la Comisia Națională de Prognoză și autostrada A8, componenta de mijloc Târgu Neamț – Iași, și alte 21 de proiecte pe PPP, inclusiv Comarnic – Brașov. Voi merge în Guvern cu o notă de soluții pentru A8. Concret, avem finanțare pe reviziuire actualizare studiu fezabilitate Târgu Mureș – Târgu Neamț, pe cei circa 211 kilometri. Finalizăm actualizarea documentației care este bugetată pe anul acesta integral cu fonduri europene, cu 16 milioane lei. De la Iași la Ungheni avem 9,4 milioane lei tot pe fonduri europene. Pe componenta de mijloc vom facem la fel și facem demersuri către Comisia Europeană pentru actualizarea și revizuirea documentațiilor. Într-un an, un an și jumătate maxim vom avea finalizate documentațiile pentru cele 3 tronsoane și vom putea spune sursa de finanțare: fie un PPP transparent, fie surse atrase sau fonduri europene. Văd posibiliă o scoatere la licitație pe tronsoane, pentru că unele sectoare sunt mai greu de realizat, altele mai ușor. Primul sector poate fi scos la licitație înainte de revizuirea celorlalte sectoare, spre exemplu. Dar vreau să se înțeleagă că ne asumăm public aceste termene, și proiectul, și ne ținem de ele”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor se află vineri în județul Neamț la invitația președintelui PNL Neamț pentru a vizita o serie de obiective finanțate de Guvern.

Articolul anterior

Garda de Mediu Neamț doarme, județul se umple de depozite ilegale de deșeuri (video)

Articolul următor

Ministrul Transporturilor a demontat fake-news-ul despre DN 15 Bicaz – Poiana Largului

Un comentariu

  • Da ! Un fel de … uite de ce suntem noi in stare: mai amanam vreo 2 ani totul, dar avem in vedere sa va ducem cu zaharelul, cat vom fi la butoane. Ca, na, Catu,matu, partu n-are bani pentru voi moldovenii, ca-s mai aproape multinationalele. Si ”desteptii” de „oameni politici” de pe aici cred ca mai pupa ceva voturi. Iar nenea Lingureanu asta face spume la gura de i s-a ridicat si parul in cap, de la atata inteligenta.
    Na, cainii latra, turma trece.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular