ISSN 2457 - 3973

George Lazăr: 185 milioane euro pentru crescătorii de animale, din partea Guvernului României condus de liberalul Nicolae Ciucă

Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă oferă 185 milioane euro pentru crescătorii de animale, a declarat preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr. 
Liderul PNL Neamţ a explicat că această măsură vine în sprijinul direct al crescătorilor de animale şi încurajează creşterea producţiei de alimente de marcă românească.
Este o perioadă în care este important să protejăm producătorii din sectorul zootehnic şi să ne asigurăm că aceştia au pârghiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii”, a subliniat George Lazăr.
Membru al Guvernului condus de liberalul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, a explicat care sunt plafoanele alocate de Executivul României, în cadrul schemelor de sprijin în sectorul zootehnic:
✔ 1.680.000 de euro, pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte;
✔ 13.125.000 de euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;
✔ 99.324.810 de euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;
✔ 71.300.000 de euro, pentru speciile ovine/caprine;
✔ 54.000 euro de euro, pentru specia viermi de mătase.
Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans, începând cu data de 16 octombrie 2022, în cadrul schemelor de plăţi directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene. De pe 2 decembrie 2022, APIA va realiza plățile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăţi în avans. Plăţile se vor face în lei, la cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022. Partidul Naţional Liberal sprijină în mod direct sectorul zootehnic prin măsuri financiare concrete, care vor impacta pozitiv activitatea tuturor crescătorilor de animale din România”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr.

Articolul anterior

Bărbat din Republica Moldova, depistat de poliţiştii de imigrări lucrând ilegal în Neamţ

Articolul următor

Liviu Harbuz demisionează din funcţia de director de cabinet al primarului municipiului Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.