NewsAllert :

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

A murit biciclistul accidentat pe E85, în Neamţ

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

George Lazăr (președinte PNL Neamț): 150 de istorie, tradiție şi valoare, la Colegiul Național „Roman-Vodă”

Președintele PNL Neamț, secretarul de stat George Lazăr, a fost prezent la momentul aniversar al celor 150 ani de existență ai Colegiului Național „Roman Vodă”.

„De un secol şi jumătate, aceasta este deviza sub care acest simbol romaşcan îşi dedică existența zecilor de generații de elevi care i-au trecut pragul. Astăzi, o dată cu celebrarea a 150 de ani de la înființare, am păşit cu emoție, din nou, pragul Colegiului Național „Roman Vodă”, unde am fost elev şi de unde am unele dintre cele mai frumoase amintiri din întreaga viață”, a declarat George Lazăr, el însuși absolvent al colegiului.

Președintele PNL Neamț a adăugat că cei 150 ani reprezintă o vârstă onorabilă care nu face decât să confirme calitatea învățământului romaşcan, aplecarea către educație şi instruire a celor care au pus bazele acestei instituții prestigioase şi continuitatea tradiției, care se îmbină armonios cu cerințele societății moderne.

„Dascăli cu har, printre care şi scriitorul Calistrat Hogaş, care a predat limba română şi istoria la Colegiul „Roman Vodă” în perioada 1891-1901, când acesta devine directorul instituției, au insuflat elevilor dorința de cunoaştere şi curajul de afirmare în domenii cheie. De pe băncile Colegiului au ieşit nume cu mare rezonanță, precum scriitorii Garabet İbrăileanu şi Cezar Petrescu, marele regizor Jean Mihail, dr. docent în bacteriologie, Dimitrie Ionescu şi mulți alți oameni valoroşi, care şi-au adus aportul în evoluția societății româneşti. Amintirile mă readuc de multe ori în anii de liceu, când am început să-mi construiesc principiile pe care le păstrez şi astăzi”, a mai spus liderul PNL Neamț.

George Lazăr a remarcat și dascălii cu multă pricepere în actul predării, care întotdeauna au pus suflet în fiecare învățătură pe care au transmis-o elevilor.

„Astăzi, Colegiul Național „Roman Vodă” este un deschizător de drumuri pentru învățământul nemțean şi se află în clasamentul celor mai bune colegii la nivel național. Acest lucru este spus, în primul rând, de rezultatele remarcabile ale elevilor care învață aici, la examenele naționale, la concursuri şi olimpiade, de unde se întorc întotdeauna în topul clasamentelor. Este, cu adevărat, o artă să îmbini cu delicatețe şi sens tradiția istorică a unui colegiu de prestigiu cu provocările lumii moderne, care cer în permanență adaptare şi flexibilitate. La „Roman Vodă” performanța este rezultatul implicării, deopotrivă a cadrelor didactice, a părinților şi a elevilor, al creativității şi al bunei practici. Sunt mândru că am aparținut unui colectiv frumos, care a crescut sub îndrumările domnilor profesori de la acest colegiu, iar astăzi, la moment aniversar, mă înclin în fața eforturilor şi a dedicării cu care dascălii romaşcani modelează tinerele generații. Felicit, de asemenea, conducerea Colegiului pentru direcția bună pe care o oferă instituției şi pentru profesionalismul pe care îl demonstrează! Mult succes le doresc elevilor şi curaj să ducă tot mai departe numele colegiului nostru. La mulți ani Colegiului Național „Roman Vodă”, bogați în rezultate şi în generații de elevi fruntaşi în şcoală şi în viață!”, a transmis președintele PNL Neamț, secretarul de stat George Lazăr.

Articolul anterior

Primarul Andrei Carabelea cere demisia imediată a Inspectorului Școlar General

Articolul următor

Inspectorul școlar general Florentina Moise, replică pentru Primăria Piatra-Neamt

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *