ISSN 2457 - 3973

George Lazăr (președinte PNL Neamț): Noi măsuri de protejare a populației și economiei de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a stabilit noi măsuri de protejare a populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, a anunțat președintele filialei PNL Neamț, avocatul George Lazăr.

Liderul liberalilor nemțeni a precizat că măsurile vor fi aplicate timp de un an pentru a garanta predictibilitatea și stabilitatea de care cetățenii și mediul de afaceri, inclusiv din județul Neamț, au nevoie.

„Consumatorii casnici de electricitate din județul Neamț vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor. Măsuri similare sunt destinate și consumatorilor nemțeni de gaze naturale. IMM-urile, instituțiile publice, spitalele, școlile, grădinițele, lăcașurile de cult, primăriile, universitățile, ONG-urile din județul Neamț vor beneficia de scheme separate de sprijin atât pentru consumul de electricitate, cât și pentru cel de gaze naturale”, a declarat președintele PNL Neamț, avocatul George Lazăr.

Acesta a dat asigurări ca România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.

Președintele PNL Neamt a adăugat că Guvernul are în vedere și alte măsuri suplimentare a căror aplicare, de la 1 aprilie 2022, să ofere protecție populației și mediului de afaceri, care, timp de un an, vor avea o stabilitate a prețurilor.

„Când situația va reveni la normal, vom fi pregătiți cu o piață funcțională și investiții semnificative pentru a crește producția energetică a României. Partidul Naţional Liberal este alături de oameni si identifică cele mai bune solutii pentru a depăsi actuala criză a utilitătilor”, a precizat avocatul George Lazăr.

Articolul anterior

Fată de 15 ani, accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Gest de omenie. Un nemțean oferă gratis cazare și masă refugiaților cu copii din Ucraina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.