ISSN 2457 - 3973

Iarnă în Neamț: Pacienți blocați în ambulanță, în viscol! Mașini ieșite în decor!

Pompierii din cadrul ISU Neamț au efectuat, în ultimele ore, mai multe misiuni de salvare a unor persoane care au avut de suferit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

– pe DN 2 D (Gadinți – Poienari) s-a circulat cu greutate din cauza zăpezii; s-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii cu 1 ATB;

  • Pe DJ 157H (Dochia – Mărgineni) un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. La locul evenimentului s-a deplasat din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț 1 AFZM cu 2 subofițeri pentru degajare.
  • Pe DJ 208 G (Girov-Hanu Ancuței) mai multe autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri. Drumul este blocat, carosabilul este acoperit cu zăpadă și polei.

Misiuni ale forțelor ISU Neamț:

Misiune stingere incendiu sobă în com. Urecheni, sat Urecheni. Se deplasează din cadrul Detașamentul Tg. Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri.

Misiune degajare bucată de tablă din acoperiș, mun. Piatra Neamț, Piața 22 decembrie. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 FRAP încadrat cu 5 subofițeri.

Incendiu coș de fum, sat Buruienești, com. Doljești. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.

Misiune degajare autocamion com. Girov. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.

Transport persoane dializate blocate în Ambulanță BGS la stația PECO din sat Valea Ursului. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 șenilată și 1 Duster cu 3 subofițeri.

Incendiu sobă sat Cotu Vameș, com. Horia. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.

Misiune degajare autocar de la Patru Plus Trans intrat în șanț, zona Izvoare-Mărgineni. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra-Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 2 subofițeri.

Sat Verșesti – nealimentat cu energie electrică;

Sat Stefan cel Mare, oraș Tg. Neamț, sat Dumbrava, mun. Piatra Neamț – parțial nealimentate cu energie electrică;

Sunt 11 posturi de transformare nealimentate cu energie electrică; sunt afectați 417 consumatori

Începând cu ora 19.00 s-a executat realizarea capacității operaționale la det. de pompieri Piatra Neamț cu 10 subofițeri.

*****

Este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD GALBEN valabilă în perioada 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00 intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea. În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

Este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD Portocaliu valabilă în perioada 05 februarie, ora 14:00 – 06 februarie, ora 08:00 intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m in zona Carpaților Meridionali și Orientali. În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD ROȘU valabilă în perioada 05 februarie, interval orar 18:00-23.00. În intervalul menționat va fi viscol puternic, vânt cu rafale de 140-160 km/h în zona de munte la cote de peste 1800 m.

Articolul anterior

Iarna (re)vine în forță în Neamț! Cod Roșu de viscol! Localități fără energie electrică!

Articolul următor

Deputatul Ciprian Șerban: ”Cine trădează o dată, va trăda și a doua oară!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *