ISSN 2457 - 3973

Iată cine vrea să fie primar de Piatra-Neamț, în locul lui Dragoș Chitic, în 2020

În PNL a început (oficial) competiția pentru obținerea susținerii candidaturii la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț. Neoficial s-a vorbit că au existat suficient de multe ”nopți ale cuțitelor lungi”, soldate în final cu demisia lui Dragoș Chitic din funcția de președinte al organizației municipale și cu dizolvarea biroului local de conducere.

Conflictul deschis a fost între Dragoș Chitic, pe de o parte, și consilierul Romel Bârjoveanu, acuzat de primul că încearcă prin toate mijloacele să îi submineze puterea din partid și să îi ia locul la alegerile din 2020.

Între timp, o condamnare cu suspendare a lui Dragoș Chitic l-a făcut pe acesta să nu mai considere candidatura la Primărie ”o prioritate”.

Astăzi, Romel Bârjoveanu a pus capăt speculațiilor și a anunțat că este interesat să candideze la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț, anul viitor.

Anunțul nu confirmă neapărat că acesta era țelul lui Bârjoveanu și că acuzațiile lui Chitic erau reale, dar poate lăsa loc unor astfel de speculații.

Romel Bârjoveanu a scris pe pagina lui de socializare că și-a depus candidatura internă pentru a primi susținerea partidului în 2020.

”Mi-am depus candidatura în cadrul competiției interne din PNL, pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamt. Candidatura mea va fi un proiect deschis tuturor celor care vor să se implice, care au viziune și împreună cu care să putem recupera din decalajul care ne desparte de celelalte orașe din vestul țării. Piatra-Neamț are un potențial fantastic. El poate fi crescut, poate fi făcut mai atractiv, de aceea trebuie administrat de o echipa de oameni care să-l iubească și să fie preocupați de calitatea vieții locuitorilor lui. Sunt lucruri bune făcute de actuala administrație, dar ele trebuiesc extinse, astfel încât orașul să devină mai atractiv, sa aducem investiții în turism, în industrii creative, iar tinerii să nu mai părăsească orașul. Pentru mine politica nu a reprezentat accesul la funcții și la putere. Știți bine că am fost și sunt omul soluțiilor, al implicării și intotdeauna m-am bazat pe creativitatea tinerilor, pe experiența profesioniștilor si pe înțelepciunea vârstnicilor. Pe toți cei care doresc sa se alăture acestui proiect, îi aștept în echipa mea, în echipa liberală de la Piatra-Neamt, pentru a putea scrie împreună o noua etapă pentru orașul nostru”, a scris Bârjoveanu.

Potrivit unor surse din partid, el este cel care controlează (cel puțin) un portal de știri din Neamt,  pe care l-ar fi folosit inclusiv pentru a-i plăti niște polițe primarului Dragoș Chitic, după ”divorțul” politic dintre cei doi. Bârjoveanu ar fi susținut într-o ședință de partid că site-ul este al său și că l-a pus în slujba partidului.

Bârjoveanu este în acest moment consilier local și consilier la cabinetul senatorului Eugen Țapu-Nazare iar în trecut a fost consilier la cabinetul senatorului Silvia Ciornei, de la Partidul Umanist Român (partidul lui Dan Voiculescu).

Pe de altă parte, candidatura lui Romel Bârjoveanu nu este anormală în interiorul partidului. Cel mai probabil vor apărea și alți membri care vor să candideze la funcția de primar.

Desemnarea candidatului se va face în toamnă, în urma analizei pe mai multe criterii: program politic, notorietate, sondaje – cu tot ce înseamnă ele. Altfel spus, un candidat poate sta foarte bine în ochii electoratului cu un an înainte de alegeri dar fără să aibă potențial de creștere în timp ce un alt coleg poate sta mai jos în sondaj dar cu un potențial de creștere ridicat.

”Urmează alegeri interne, dar până atunci avem alegeri externe! PNL Neamț este pregătit și continuă pregătirea pentru campania pentru alegerile prezidențiale! Din toamnă vom identifica candidații pentru primării pentru alegerile din 2020, iar criteriile de desemnare vor fi ca cele din 2016. Știu că poate există uneori păreri formate și greu de depășit dar dacă nu ar fi fost criteriile corecte în 2016, cele 25 de primării nu ar fi fost câștigate. În plus, au fost candidați care au bătut primari în funcții de 3 – 4 mandate (ca de exemplu Trifești, Răucești, Țibucani, Ghindăoani și altele. Vom avea sondaje de opinie, cercetări, dar vor fi analizate și persoanele în sine, echipele pe care le vor susține”, a declarat, vineri, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Cozmanciuc este cel care conduce și organizația municipală PNL Piatra-Neamț iar zilele acestea sunt așteptate solicitări din partea membrilor care doresc să ocupe funcții în biroul local de conducere.

Articolul anterior

Spitalul Județean Neamț este o ”bombă cu ceas”! Iată cine spune și care sunt argumentele!

Articolul următor

ACUM – Accident cu 2 victime la Piatra Șoimului

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.