ISSN 2457 - 3973

Iată programul manifestărilor din Piatra-Neamț, prilejuite de Mica Unire de la 24 ianuarie

Primăria municipiului Piatra-Neamţ organizează vineri, 24 ianuarie 2020 evenimentul “Hora Unirii”,  dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cu această ocazie va avea loc tradiționala „Horă a Unirii”, vineri, 24 ianuarie, începând cu ora 11:00, pe platoul Curţii Domneşti, în faţa Primăriei Municipiului Piatra-Neamț.

Programul evenimentului este următorul:

11:00 – Deschiderea evenimentului;

11:05 – Intonarea Imnului Naţional;

11:10 – Cuvântul oficialităţilor;

11:25 – Hora Unirii;

11:40 – Spectacol folcloric realizat de ansamblul Folcloric  „Floricică de la Munte ” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

„Continuăm tradiția de a marca această importantă zi din istoria românilor cu evenimentul Hora Unirii, ajuns la cea de a VII-a ediție.  Sperăm că și anul acesta vom avea un public numeros  pentru a marca  momentul în care Alexandru Ioan Cuza a înfăptuit un pas important în formarea României Mari. Vă invit pe această cale să dăm mână cu mână vineri 24 ianuarie de la ora 11 în Piața  Curtea Domnească”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Piatra-Neamț în parteneriat cu Garnizoana Piatra-Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

Articolul anterior

ATENȚIE! Gripa bântuie prin județul Neamț! Au fost înregistrate noi cazuri!

Articolul următor

Artefact vechi de 6 milenii, scos la lumină de pietreanul Marius Irimia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.