ISSN 2457 - 3973

Iată şcolile din Neamţ cu probleme, înainte de începerea noului an de învăţământ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a făcut publică lista şcolilor care se confruntă cu diverse probleme, înainte de începerea noului an de învăţământ. 

  • La Liceul ,,Carol I”, Bicaz, clădirea a fost reabilitată, este în curs de recepție și nu este autorizata ISU.
  • La Școala Primară Rocna, Comuna Icuşeşti, clădirea a fost reabilitată, este în curs de recepție și se fac pregătiri pentru începerea cursurilor în această locație.
  • Proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale Borlești va fi finalizat la sfârșitul  lunii octombrie. Elevii vor fi relocați la cele două unități școlare, în două schimburi.
  • Școala Gimnazială „Iulia Hălăucescu”, comuna Tarcău și Grădinița cu Program Normal Straja, Comuna Tarcău nu au procese-verbale de recepție pentru clădirea nouă, respectiv clădirea reabilitată, pentru a depune dosarele de autorizații ISU și DSP.
  • Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Asachi”, Municipiul Piatra-Neamț are nevoie de reabilitarea Corpului B al școlii.
  • La Colegiul Național de Informatică, Municipiul Piatra-Neamț trebuie reabilitate toate corpurile de clădire, direcțiunea școlii considerând că aceasta este o urgență.
  • Colegiul Tehnic de Transporturi, Municipiul Piatra-Neamț are două corpuri de clădire în proces de reabilitare, corp A și corp Ateliere, funcțional fiind  doar corpul B.
  • Colegiul Tehnic Forestier, Municipiul Piatra-Neamț are nevoie de reabilitarea grupurilor sanitare.
  • Școala Gimnazială nr.2, Municipiul Piatra-Neamț duce lipsă de sală de sport și are un deficit de 9 săli de clasă, iar clădirea Grădiniței cu Program normal nr.1 se află într-un stadiu avansat de degradare.
  • Școala Gimnazială nr. 5, Municipiul Piatra-Neamț, Școala Gimnazială nr.8, Municipiul Piatra-Neamț și un corp al Liceului de Arte ” Victor Brauner”, Municipiul Piatra-Neamț se află în proces de reabilitare și în prezent sunt relocate.

 

Alte probleme semnalate de școli

  • Grădinița cu Program Normal Nr. 2, comuna Piatra Șoimului, necesită renovare.
  • Creșa Piatra-Neamț are spații insuficiente pentru numărul mare de solicitări.
  • Școala Gimnazială Pluton, comuna Pipirig, este în reabilitare totală în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare. Elevii vor învăța în acest an școlar la Liceul Tehnologic ”Ion Creangă”, comuna Pipirig în urma hotărârii Consiliului de administrație nr. 132 din 11.08.2023.
  • Școala Gimnazială, comuna Poienari are nevoie de un sistem de supraveghere pentru a asigura securitatea copiilor și bunurilor.
  • Școala Gimnazială ”Carol I”, Municipiul Roman a transmis solicitare către Primăria Municipiului Roman, în vederea asigurării transportului elevilor școlii la Liceul Tehnologic ,,Vasile Sav”, Municipiul Roman.
  • La Școala Gimnazială, comuna Stănița nu este apă, iar fântânile la care există conectare nu fac față cerințelor. La Stanița nu există nici apă stradală pentru toalete.
  • La Clubul Copiilor, Târgu-Neamț corpul central este clădire de patrimoniu și s-a impus de către ISU și Direcția Județeană pentru Cultură Neamț obținerea autorizației de securitate la incendiu. Au fost solicitate sumele necesare către ISJ Neamț.

„Activitățile de monitorizare realizate în ultima perioada nu au fost doar pentru a controla, ci și pentru a consilia, a găsi soluții, pentru a oferi sprijinul tuturor celor care solicită expertiza  Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Peste tot este câte o problemă! Mai mare sau mai mică. Fiecare director știe că este sprijinit pentru ca școala să înceapă în condiții optime și sperăm că nu vor exista situații în care copiii să nu fie primiți, așa cum se cuvine, în bănci. Prin demersurile instituționale vizate, Inspectoratul Școlar Județean Neamț se asigură că, pe 11 septembrie, educatorii, învățătorii, profesorii și directorii unităților de învățământ preuniversitar din întreg județul îi vor aștepta pe elevi și preșcolari în spații de învățare sigure și primitoare pentru a continua, dincolo de schimbările pe care acest nou an școlar le aduce, performanța unui învățământ nemțean de calitate”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Neamţ, prof. Florentina Luca-Moise.

Articolul anterior

Anunţ sistare furnizare apă în comuna Ştefan cel Mare

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamţ, dispoziţie privind închiderea circulaţiei rutiere pe strada Pictor Nicolae Grigorescu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *