ISSN 2457 - 3973

Imagine-document: Dem Rădulescu, Stela Popescu, Jean Constantin și Puiu Călinescu – meci cu echipa Ceahlăului!

August, 1982. Stadionul Ceahlăul din Piatra-Neamț, peste 10.000 de spectatori, timp frumos pentru fotbal.

Marea de oameni, cum nici la manifestările patriotice nu era, venise să vadă ”crema” umorului românesc.

Arena pietreană a găzduit un dublu spectacol, așa cum era tradiția acelor vremuri: fotbalistic și actoricesc. Biletele s-au vândut în mai puțin de o zi iar oamenii au stat și în picioare, lipiți de garduri ca sardelele.

Pentru a oferi publicului momente cât mai multe frumoase, actorii care veneau în turneu jucau și o partidă de fotbal cu echipa locală (dacă existau condiții, în sensul unui stadion și a unei echipe măcar de Divizia B).

Piatra-Neamț s-a încadrat perfect în aceste cerințe: o echipă bună și un public avid de spectacol.

Din echipa actorilor au făcut parte Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Ştefan Bănică, Radu Zaharescu, Vasilica Tastaman, Crsitina Stamate, George Mihăiţă, Alexandru Arşinel sau Stela Popescu.

În echipa Ceahlăului au evoluat, între alții, Mario Contardo, Gigi Zaharia, Ticu Bogdan, Niculescu, ”Ioșca” Iencsi, Gheorghe Onica, Cornel Ghegheşan, Vasile Ungureanu (”Baba”), Costică Mihalache, Radu Toma sau Ţipţer.

Meciul se desfășura pe parcursul a două reprize de câte 20 de minute fiecare și de fiecare dată ”ploua” cu goluri.

”De obicei astfel de meciuri se terminau la egalitate, 4-4 ca la teatru cum se spunea, ori cu goluri mai multe 5-5, chiar 6-6. Nu ne dădeam interes foarte mare, îi lăsam şi pe ei să înscrie, vă daţi seama. Unii precum Dan Spătaru sau George Mihăiţă chiar ştiau cu mingea“, a povestit, pentru adevarul.ro, Ioan Mironaş, fost căpitan de echipă al Ceahlăului.

După spectacolul fotbalistico-umoristic, actorii și jucătorii socializau la restaurant.

„Mergeam la Hotel Ceahlău, unde erau cazaţi, şi socializam cu ei. Nu aveau aere de vedete, erau oameni cumsecade. La autocar, după spectacolul de pe stadion, dădeau autografe copiilor şi părinţilor“, a povestit și Vasile Niţă pentru aceeași sursă.

Iată și un colaj foto, realizat la acea vreme de Gelu Marin, care îi are în prim-plan pe arbitrii Cristina Stamate, Vasilica Tastaman și Stela Popescu,, pe Jean Constantin ca portar iar Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, Puiu Călinescu sau George Mihăiță în postura de ”vârfuri”.

Articolul anterior

Vineri, show marca Horia Brenciu la Vacanțele Muzicale

Articolul următor

Un alt portmoneu cu bani a fost găsit în Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular