Incendii la sfârşit de săptămână în Neamţ • News Allert

ISSN 2457 - 3973

Incendii la sfârşit de săptămână în Neamţ

Vineri, 18.09.2015, la ora 21:51, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Hlăpeşti, comuna Dragomireşti. La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau locuinţa, o magazie şi grajdul. Proprietara casei, în vârstă de 77 de ani, care era ieşită din locuinţă până la sosirea forţelor, a suferit arsuri de gradele I şi II, la nivelul omoplatului şi gâtului. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat femeii şi au transportat-o la spital. Pompierii au acţionat timp de aproape o oră şi jumătate pentru lichidarea incendiului, în urma căruia au ars acoperişul casei, construit din lemn, învelit cu cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp., planşeul din scândură al locuinţei, pe o suprafaţă de 54 mp., bunurile din camere, o magazie din scândură, pe o suprafaţă de 6 mp., şi grajdul, construit din scândură, pe o suprafaţă de 30 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise (lumânare).

Pompierii au fost sprijiniţi de opt membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dragomireşti şi de 12 localnici.

 

Vineri, 18.09.2015, la ora 00:36, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o fânărie din localitatea Ceahlău. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului a Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că fânăria ardea generalizat. Pompierii au acţionat până în jurul orei 03:30 pentru lichidarea incendiului, în urma căruia au ars fânăria, confecţionată din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp., şi o cantitate de aproximativ 8 tone de fân. Cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.

 

Sâmbătă, 19.09.2015, la ora 11:34, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu într-o grădină din satul Mărmureni, comuna Oniceni. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci membri ai SVSU cu o autospecială, constatând incendiul cuprindea cocenii de porumb din grădină (aproximativ 3000 kg.) şi o porţiune de cinci metri din gardul de scândură. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat aproape o oră. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise.

Sâmbătă, 19.09.2015, la ora 13:00, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din satul Ruseni, comuna Borleşti. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, precum şi doi membri ai SVSU Roznov cu o autospecială, constatând că incendiul cuprindea acoperişul casei, magazia din gospodărie, bunurile din interiorul acesteia şi bunuri din gospodăria vecină. Forţele au acţionat timp de peste două ore pentru stingerea incendiului, în urma căruia au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 160 mp., acoperişul magaziei, pe o suprafaţă de 50 mp., bunurile din interiorul acesteia (cherestea, aproximativ 4 mc., cereale, cca. 3 tone, un generator electric, un aparat de sudură, utilaje şi scule electrice) şi bunuri din gospodăria vecină (2 mp. de scândură, un perete din lemn al depozitului de cereale, pe o suprafaţă de cca. 3 mp., şi s-a deteriorat capacul maşinii de spălat). Cauza probabilă a incendiului: echipament electric supradimensionat.

 

Sâmbătă, 19.09.2015, la ora 22:34, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din satul Oglinzi, comuna Răuceşti. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii, constatând ardea fânul depozitat în grădină. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 500 kg. de fân. Cauza probabilă a incendiului: acţiunea intenţionată.

 

Duminică, 20.09.2015, la ora 11:11, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu pe un islaz, în satul Filioara, comuna Agapia. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii, constatând că ardeau deşeuri menajere. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, a cărui cauză probabilă de producere este focul deschis în spaţii deschise.

 

Duminică, 20.09.2015, la ora 16:04, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu pe o păşune, în localitatea Horia. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi au stins incendiul, după operaţiuni ce au durat aproape o oră. În urma incendiului a ars păşunea, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, şi două trunchiuri de răchită. Cauza probabilă a incendiului: fumatul.

 

Duminică, 20.09.2015, la ora 16:12, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată, pe terenul cimitirului din satul Scăricica al comunei Alexandru cel Bun, care s-a extins la gardul acestuia şi terenul localităţii. La locul indicat s-au deplasat 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi au acţionat timp de peste o oră pentru stingerea incendiului, în urma căruia au ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp. (dintre care 250 mp. pe domeniul localităţii) şi o porţiune de 30 de metri de gard. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise (lumânare).

Articolul anterior

Şah la licitaţiile Primăriei! Consilierul Cătălin Misăilă propune redevenţă minimă de 40 la sută la toate contractele! ”Să se recalculeze şi la cele existente”!”

Articolul următor

Atenţie şoferi, atenţie pietoni! 21 de morţi pe şoselele din Neamţ, în primele 6 luni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular