ISSN 2457 - 3973

Şah la licitaţiile Primăriei! Consilierul Cătălin Misăilă propune redevenţă minimă de 40 la sută la toate contractele! ”Să se recalculeze şi la cele existente”!”

PSD Piatra Neamţ mai are un aliat în Consiliul Local. Consilierul Cătălin Misăilă de la ALDE susţine poziţia exprimată de Aurelia Simionică şi Ana Ioniţă prin care licitaţiile pentru administrarea parcărilor cu plata orară trebuie să plece de la o redevenţă minimă de 40 la sută. Mai mult, acesta a declarat pentru newsaellert.ro că va solicita ca toate licitaţiile primăriei de administrare a serviciilor şi activelor să conţină o redevenţă de minim 40 la sută.

Consilierul local Cătălin Misăilă cere compartimentului juridic din Primărie să găsească soluţii pentru ca şi societăţile care au contracte în derulare să suporte o redevenţă minimă de 40 la sută chiar dacă au câştigat contractele cu o redevenţă mai mică.

Misăilă crede însă că soluţia cea mai viabilă ar fi refacerea licitaţiilor după impunerea redevenţei minime de 40 la sută.

”Interesul Primăriei şi a Consiliului Local este să aducă la bugetul local cât mai mulţi bani. Salut poziţia colegelor de la PSD, doamnele Aurelia Simionică şi Ana Ioniţă, care au cerut ca redevenţa minimă să fie de 40 la sută iar concesiunea serviciilor să fie dată la societăţile consiliului local. Acum, toată lumea ştie că cel mai prost administrator al banului public este statul dar asta se va hotărî la licitaţii. Eu spun însă că trebuie o hotărâre de consiliu local, un act normativ care să prevadă că toate licitaţiile să aibă condiţia minimă ca redevenţa plătită să înceapă de la 40 la sută. Totodată trebuie găsite soluţii ca şi contractele actuale, indiferent cât a mai rămas de executat din ele, să aibă această prevedere iar societăţile respective să plătească minim 40 la sută redevenţă. Este o măsură pe care sper să o susţină toţi consilierii locali şi invit toată mass-media din judeţ să analizeze acest aspect. Dacă interesul general este să aducem bani la bugetul local, nu văd ce ce măsura nu ar fi susţinută de toţi consilierii”, a declarat Cătălin Misăilă.

Totodată, consilierul local a solicitat conducerii Primăriei să facă publice datele cu privire la sumele încasate efectiv, în ultimii 10 ani, de la fiecare societate (privată sau a Consiliului Local) care a concesionat administrarea unor servicii sau bunuri.

”Ar fi foarte interesant şi pentru consilierii locali şi pentru opinia publică să ştie câţi bani a plătit efectiv fiecare societate care a câştigat o licitaţie de administrare a unui serviciu sau a unui activ al municipiului Piatra Neamţ. Repet, să vedem sume virate către bugetul local şi nu care a fost valoarea procentuală a redevenţei. Ca să avem o imagine exactă, cer ca aceste date să fie pentru ultimii 10 ani. Cred că o să fie surprize în unele cazuri dar nu vreau să mă ante-pronunţ. Aşteptăm această informare în următoarea şedinţă a Consiliului Local”, a declarat consilierul local Cătălin Misăilă.

În ceea ce priveşte propunerea deputatului Vlad Marcoci, preşedinte executiv al PSD Neamţ care a cerut ca toate parcările din Piatra Neamţ să fie gratuite, consilierul Cătălin Misăilă a precizat că într-o astfel de situaţie, toate serviciile publice ar trebui să fie gratuite, începând de la parcările de reşedinţă până la taxele din pieţe, taxele de salubrizare, etc. Misăilă nu contestă soluţia dată de deputatul Vlad Marcoci şi cere o analiză şi a unei astfel de posibilităţi.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (PNL): Demiterea lui Victor Ponta ar fi un gest responsabil al PSD

Articolul următor

Incendii la sfârşit de săptămână în Neamţ

4 Commentarii

  • Stiti ce imi place cel mai mult in toate aceste declaratii politico-electorale pt 2016? Faptul ca unii ridica stacheta mult mai sus decat ar trebui si nu cred ca da bine pt electorii care si-au luat-o…… din toate directiile!!! Interesant este daca aceste propuneri puteau fi facute atunci cand Pinalty era primar, sau daca Pinalty inca era primar??!!!! Cu siguranta ca nu, deoarece multi ar fi fost trimisi la…..spatii verzi! Uite, vine si subsemnatul cu urmatoarea propunere din partea partidului pe care il conduc in judetul Neamt: redeventa de 75 de procente la toate contractele de dupa revolutie!! Sper ca nimeni sa nu se supere si sa inteleaga umorul sau morala in ceea ce am scris mai sus! Un proiect sanatos pt Consiliul local si Consiliul judetean ar fi urmatorul: toti cei care tanjesc si ajung consilieri locali sau judeteni SA AIBA STUDII SUPERIOARE. De ce? Simplu, pt a sti cu ce se mananca administratia locala si multe altele.

    • FOARTE ADEVARAT .SUBSCRIU !

  • Foarte bine citi dintre consilieri au studi superioare ? Putini domnul Misaila are?

  • Vai domnule janel, ce sa faca baiatul asta cu studiile superioare? Cunosc atatia altii ca el, care au facut studii superioare insa degeaba.Unul a fost chiar primar la Piatra Neamt.Parerea mea e ca cei care au studii superioare facute la zi, pe bune si sunt stiutori de carte in sensul adevarat al cuvantului , nu se baga in cloaca.Flacaul asta n-are lici bac-ul , iar dvs vorbiti se studii inalte. Se poate?….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *