ISSN 2457 - 3973

Începe construcția Spitalului Modular ATI de la Piatra-Neamț. Este ridicat doar din donații. (foto/video)

Joi, 4 februarie 2021, incepe constructia Spitalului Modular ATI Piatra Neamt, un proiect initiat de Dăruiește Viață, asociatia care se afla si in spatele initiativei #NoiFacemUnSpital (constructia Spitalului de Copii de la Bucuresti).

Astfel, dupa obtinerea tuturor autorizatiilor necesare si pregatirea terenului, joi va începe turnarea fundației în curtea SJU Piatra-Neamt. Cu această ocazie, fondatoarele Asociației ”Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, vor fi prezente în Piatra-Neamț.

Proiectul Spitalului Modular ATI își propune să repornească ”inima” Spitalului Județean – secția de terapie intensivă care a ars în totalitate în incendiul din noiembrie 2020.

Spitalul va cuprinde: 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator si numeroase spatii dedicate echipei medicale si pacientilor.

Spitalul va beneficia de centrală de tratare a aerului și rețea de gaze medicale, esențiale oricărei secții de terapie intensivă.

Investiția totală este estimată la circa 2 milioane de euro, iar spitalul ar urma să fie dat în folosință în februarie 2021.

Video proiectului poate fi văzut aici

Articolul anterior

Femeie de 47 ani, găsită moartă în apartamentul din Piatra-Neamț

Articolul următor

Piatra-Neamț ”joacă” periculos între scenariile roșu și galben pe deschidere școlilor. Situația în Neamț (miercuri, 3 februarie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *