NewsAllert :

ISSN 2457 - 3973

Piatra-Neamț ”joacă” periculos între scenariile roșu și galben pe deschidere școlilor. Situația în Neamț (miercuri, 3 februarie)

Municipiul Piatra-Neamț ”joacă” periculos între scenariile roșu și galben deschidere școlilor.  Vineri se va lua o decizie asupra modului în care va debuta semestrul al doilea, în 8 februarie. Este clar că la Piatra-Neamț, pe baza cifrelor de astăzi – 3 februarie – nu se va merge în format fizic la școală, în toate ciclurile de învățământ.

Potrivit anunțului făcut ieri de președintele Klaus Iohannis, în scenariul verde (rată sub 1,5 la mie) vor merge fizic la școală toți elevii.

În scenariul galben (rată între 1,5 și 3 la mie) vor merge la cursuri doar grădinițele, ciclul primar (I-IV), și clasele terminale (a VIII-a și a XII-a).

În scenariul roșu, de peste 3 la mie, dar fără ca localitatea să fie carantinată, merg la cursuri doar cei din grădinițe.

Când localitatea este carantinată – ceea ce (încă) nu este cazul la Neamț – nici la grădiniță nu se merge.

Potrivit datelor prezentate, joi, 3 februarie 2021, de Prefectură, la Piatra-Neamț va fi aplicat, mai mult ca sigur, scenariul galben (revin la școală doar grădinițele, ciclul primar și clasele terminale – a VIII-a și a XII-A).

În situația municipiului Piatra-Neamț se mai află orașul Bicaz și comunele Podoleni, Grințieș, Tămășeni, Războieni, Girov, Alexandru cel Bun, Bodești și Țibucani. Este posibil ca mâine, comunele aflate la limita de jos a scenariului galben să intre în cel verde. Cum se poate întâmpla și invers, adică localitățile în scenariul verde, la limita de sus, să sară de pragul de 1,5.

De asemenea, municipiul Piatra-Neamț, cu 2,96 la mie, poate sări în orice moment pragul de 3 la mie. O situație deloc plăcută, având în vedere că la Piatra-Neamț este concentrată populația școlară cea mai numeroasă, cu numărul cel mai mare de școli și licee.

În acest moment, în scenariul roșu se află doar comuna Moldoveni.

Incidență 1,5 – 3‰ locuitori MUNICIPIUL PIATRA-NEAMŢ       2.96
COMUNA PODOLENI       2.17
COMUNA GRINŢIEŞ       2.10
COMUNA TĂMĂŞENI       1.90
COMUNA RĂZBOIENI       1.89
COMUNA GIROV       1.77
ORAŞ BICAZ       1.69
COMUNA ALEXANDRU CEL BUN       1.64
COMUNA BODEŞTI       1.52
COMUNA ŢIBUCANI       1.52
Incidență peste 3‰ locuitori COMUNA MOLDOVENI       3.46

Articolul anterior

Începe construcția Spitalului Modular ATI de la Piatra-Neamț. Este ridicat doar din donații. (foto/video)

Articolul următor

Senatorul Răzvan Cuc (PSD Neamț): ”USR a decis că economia românească trebuie să moară!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *