ISSN 2457 - 3973

Începe livrarea echipamentelor digitale în școlile din Piatra-Neamț

Echipamentele digitale din proiectul de dotare a unităților de învățământ vor fi aduse în sălile de clasă săptămâna viitoare, începând cu data de 11 iunie. Primele echipamente care vor ajunge sunt tablele/display-urile interactive.

Celelalte echipamente digitale din acest lot care vor fi livrate școlilor din municipiu sunt sisteme de desktop și monitor și sisteme all-in-one, laptop-uri, sisteme de sunet, multifuncționale, camere de videoconferință, routere wi-fi, scannere, servere și licențe pentru platforme educaționale. Ofertele pentru lotul al doilea de echipamente, care conține dispozitive și echipamente adaptate nevoilor fiecărei unități, sunt în evaluare în acest moment.

Proiectul de dotare a tuturor sălilor de clasă de la toate școlile din oraș are o valoare de aproape 40 de milioane de lei și este finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin acest proiect câștigat de Primăria Piatra-Neamț, toate sălile de clasă vor fi dotate și cu mobilier nou.

„Am spus-o și atunci când am câștigat și semnat acest proiect: este cel mai valoros nu doar prin sumă, ci prin impactul pe care îl are asupra viitorului copiilor noștri și al orașului. Este proiectul prin care spunem stop investițiilor făcute din banii părinților, pentru că fiecare elev va beneficia de cele mai bune condiții în sala sa de clasă. Săptămâna următoare ajung primele echipamente digitale, iar până la începutul anului școlar vom avea toate dotările – mobilier și echipamente IT.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe mai multe străzi din Târgu Neamţ

Articolul următor

Andreea Adămoae-Manole, candidata USR pentru Primăria Roznov: “În primele șase luni de mandat, voi aduce un medic de familie în oraș”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular