NewsAllert :

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

A murit biciclistul accidentat pe E85, în Neamţ

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Incubator de afaceri în baza unui parteneriat între Primăria Piatra Neamț și ADR Nord-Est

Astăzi, la Primăria Municipiului Piatra-Neamț, a avut loc  prezentarea  unei propuneri de parteneriat între ADR Nord-Est și Primăria Municipiului Piatra-Neamț  ce privește crearea și dezvoltarea unui incubator de afaceri în orașul nostru. Discuțiile au fost conduse de către primarul Dragoș Chitic și cei doi viceprimari, Luminița Vîrlan și Bogdan Gavrilescu, alături de Vasile Asandei, director ADR Nord-Est și Vlad Gliga, Coordonator Departament Serviciul Dezvoltarea Afacerilor ADR Nord-Est.

”Sprijinirea mediul de afaceri reprezintă o componentă importantă a programului de guvernare locală pentru urmatorii patru ani. Stimularea  tinerilor de a deveni antrepenori și sprijinirea afacerilor, indiferent de stadiul în care se află, va asigura  un mediu de afaceri  puternic  care va genera  o dezvoltare a municipiului Piatra-Neamț,  lucru pe care ni-l dorim cu toții. ADR Nord-Est a ales momentul potrivit pentru a propune acest proiect, întrucât după anul 2020 criteriile de accesare a fondurilor europene vor fi modificate.  Am incredere că a cest proiect va asigura benficii importante pentru comunitatea noastră și se va bucura de o implemantare cu succes”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, primarul Dragoș Chitic.

La dezbatere au participat consilieri locali, reprezentanți ai Direcției Dezvoltare și Implementare Proiecte, Direcției Urbanism și Cadastru și ai Direcției Economice din cadrul primăriei.

Sprijinirea mediului de afaceri local, generarea unor noi locuri de muncă, atragerea de fonduri, creșterea atractivității orașului  și dezvoltarea în ansamblu a comunității noastre  sunt  principalele avantaje  pe care le oferă infiintarea acestui  HUB Biz Activator, potrivit comunicatului de presă.

Este o structură proiectată să încurajeze, faciliteze și să accelereze dezvoltarea tinerelor talente, afacerilor noi, dar și a celor existente, printr-o serie de resurse și servicii de sprijin, care ar putea include spațiul fizic, acces la surse de finanțare, mentoring, coaching, training, dezvoltare parteneriate și, foarte important, conectare cu lumea largă. O structură care să sprijine comunitatea ca întreg.

Ca spațiu de implementare a acestui proiect a fost propusă clădirea fostului restaurant Monte Carlo ce se află în proprietatea primăriei, considerându-se o soluție de valorificare eficientă și pe termen lung a unui imobil care acum nu este folosit.
Parteneriatul va fi supus aprobarii Consiliului Local in sedinta din 29 septembrie 2016.

 

 

Articolul anterior

Drăgușanu condamnă votul ”rușinos” din Senat! Asaftei auză DNA de fabricare de probe!

Articolul următor

Trei nemțeni au ajuns miercuri în arest

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *