ISSN 2457 - 3973

Infanteriştii din Piatra Neamţ participă la exerciţiul “Rapid Trident 19” din Ucraina

Infanteriştii din Piatra Neamţ participă la exerciţiul “Rapid Trident 19” din Ucraina, potrivit Biroului Informare şi Relatii Publice al Statului Major al Forţelor Terestre.

Obiectivul “Rapid Trident 19” este acela de a implementa capacitatea instituţională de instruire durabilă pentru Forţele Terestre Ucrainene prin întărirea cooperării militare internaţionale şi prin schimbul de experienţă profesională în domeniile planificării şi instrucţiei militare.

La exerciţiul din Ucraina participă aproximativ 3700 de militari din 14 ţări, între care se numără şi România.

Potrivit planificării, militarii români vor executa, în prima perioadă a activităţii de pregătire, exerciţii de rezolvare a unor situaţii tactice (de tip asigurare şi căutare şi operaţii în mediu urban) alături de infanterişti din forţele terestre ucrainene.

În partea a doua a pregătirii în context multinaţional, detaşamentul românesc va deţine comanda şi controlul unei companii ce va avea în compunere subunităţi bulgare, poloneze, moldoveneşti şi româneşti.

Compania multinaţională va fi comandată de locotenentul Ramona Chirilă şi va acţiona în cadrul unui batalion OPFOR (Forţe de opoziţie), în scopul ducerii operaţiilor multinaţionale de tip coaliţie.

Locotenent-colonelul Cătălin Grădinariu, reprezentantul Brigăzii 15 Mecanizată din detaşament, va îndeplini funcţia de locţiitor al batalionului OPFOR.

Militarii români au fost prezenţi în exerciţiile de tip “Rapid Trident” începând cu anul 2007, fiind parte a activităţii de colaborare cu USAREUR prin care se asigură înţelegerea şi cooperarea dintre forţele armate care i-au parte la etapele de instrucţie internaţională.

Obiectivul principal a Forţelor Terestre Române urmărit prin participarea la exerciţiul “Rapid Trident 19” este acela de a perfecţiona deprinderile personalului de stat major în organizarea, conducerea şi controlul operaţiilor multinaţionale ofensive şi defensive, în cadrul unei coaliţii.

Read Previous

ACUM Grav accident rutier la Pângărați cu mai multe victime! Traficul rutier este blocat!

Read Next

PNL cere investiții pentru saloanele și cabinetele medicale din Spitalul din Bicaz

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *