ISSN 2457 - 3973

Înregistrare video cu nemțeanul Iulian Gherguț, răpit de jihadiști în Burkina Faso! ”Sunt bine. Rog Guvernul să facă totul să mă elibereze!”

Iulian Gherguț, nemțeanul în vârstă de 40 ani reținut ca ostatic de un an și jumătate de către jihadiștii grupării jihadiste Al-Mourabitoune a islamistului algerian Mokhtar Belmokhtar, a apărut într-o înregistrare video în care cere guvernului său să facă totul pentru eliberarea lui, relatează France Presse.

 

În înregistrarea video, el poartă o barbă deasă, vorbește o franceză marcată de un accent puternic, și afirmă că secvența este înregistrată în 21 septembrie. Iulian Gherguț asigură că starea sănătății sale este bună și spune că se gândește la familia sa. El cere guvernului român să facă totul pentru a fi eliberat.

Înregistrarea a fost distribuită de SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor jihadiste.

Ultimele date certe despre Iulian Gherguț erau de pe 29 august 2015 când a apărut unmaterial video cu Iulian Gherguţ. Acesta făcea apel la familia sa, care locuiește în comuna Săbăoani, la directorul companiei pentru care a lucrat şi la guvernele României şi cel din Burkina Faso pentru a fi salvat. Se pare însă că înregistrarea era de pe 18 august şi a fost publicată pe 29 august, timp în care imaginile și sunetul au fost prelucrate, iar publicarea a fost securizată de teroriști.

Iulian Gherguț era agent de securitate într-o mină de mangan la Tambao, în nordul Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Niger și Mali, când a fost răpit în 4 aprilie 2015 de către cinci indivizi înarmați. Răpirea sa a fost revendicată de către Al-Mourabitoune, o grupare legată de Al Qaida.

Gruparea Al-Mourabitoune a fost creată în 2013 prin fuziunea formațiunii lui Mokhtar Belmokhtar cu Mișcarea pentru unicitate și jihad în Africa de Vest (Mujao), una dintre formațiunile jihadiste din nordul Mali vizate de operațiunea franceză Serval, lansată în ianuarie 2013.

Burkina Faso, țară sahaliană săracă din Africa, a intrat din 2015 într-un ciclu de răpiri și atacuri teroriste mai ales în regiunea sa de nord.ghergut-iulian

Articolul anterior

Interviu cu primarul Dragoș Chitic! De la Strategia de Dezvoltare Locală Integrată, la politică! Declarații surprinzătoare despre Drăgușanu și Harbuz!

Articolul următor

Am avut dreptate! Cod roşu de intervenţie în toată ţara! Simulare de cutremur de 7 grade!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.