ISSN 2457 - 3973

Interviu cu primarul Dragoș Chitic! De la Strategia de Dezvoltare Locală Integrată, la politică! Declarații surprinzătoare despre Drăgușanu și Harbuz!

Reporter: Domnule primar, ați făcut un apel public către locuitorii municipiului pentru a se implica în dezbaterea publică privind Strategia de Dezvoltare Locală Integrată. Este ea atât de importantă pentru Piatra Neamț?

Dragos Chitic: Este extrem de importantă! Strategia de Dezvoltare Locală Integrată este baza atragerii de fonduri europene în exercițiul financiar 2014 – 2020 prin intermediul Axei Prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Ea a fost realizată în perioada 2014 – 2015 și trebuie îmbunătățită. Municipiul Piatra Neamț are nevoie de investiții, iar oportunitatea fondurilor europene trebuie fructificată la maxim. Piatra Neamț a pornit pe un drum în care dezvoltarea trebuie să constituie cuvântul de ordine. Aceasta a fost și ideea de bază a programului Piatra Neamț 2020 cu care am candidat la alegerile locale. Dacă vrem un municipiu cu condiții mai bune de viață, cu oportunități economice multiple atât pentru marii investitori, cât și pentru micii antreprenori sau pentru tinerii absolvenți, dacă vrem un Piatra Neamț care în 2020 să fie un pol regional de dezvoltare și o poveste de succes, avem nevoie de implicarea tuturor: instituții, oameni politici, simpli cetățeni.

Reporter: Puneți accent din nou, la fel ca în mesajul trimis acum câteva zile, pe implicarea tuturor în acest proces de dezbatere, de ducere la bun sfârșit a programului Piatra Neamț 2020. Credeți că se pot lăsa deoparte orgoliile politice la Piatra Neamț?

Dragos Chitic: Vă spun sincer că nu văd politica și administrația producând efecte pozitive dacă ele sunt mereu conflictuale. Am trecut printr-o campanie electorală, am înțeles competiția politică pentru Primăria Piatra Neamț, dar ea a trecut. Nu am o problemă să lucrez cu orice om care își poate aduce aportul la bunul mers al municipiului, la bunul mers al proiectului Piatra Neamț 2020.

Reporter: Vă referiți cumva și la Cătălin Drăgușanu? Fost contracandidat la Primăria Piatra Neamț, iar de curând coleg de partid în PNL…

Dragos Chitic: Nu doar la domnul Drăgușanu. Cu dumnealui cu atât mai mult cu cât acum amândoi facem parte din PNL. „Piatra Neamț 2020″ nu-i un proiect pe care vreau să scrie neapărat Dragoș Chitic, e o foaie de parcurs pentru a aduce municipiul nostru acolo unde merită. Și, repet, cred că mai mulți pot contribui la acest lucru. Cu domnul Drăgușanu acum sunt coleg în PNL și sunt sigur că împreună vom putea comunica și lucra mult mai ușor, dar cu siguranță poate fi vorba chiar și de alții care își aduce aportul.

Reporter: Poate chiar și Liviu Harbuz, celălalt contracandidat de la alegeri? Mai ales în contextul în care pare că a renunțat pentru o vreme la viața de partid.

Dragos Chitic: Sigur. De ce nu? Nu sunt la curent cu planurile personale ale domnului Harbuz, dar dacă Piatra Neamț 2020 reprezintă și pentru dumnealui un proiect ce poate fi benefic municipiului, nu văd de ce implicarea lui, cu sfaturi, cu păreri, cu expertiză, n-ar fi necesară. Repet, pentru mine competiția electorală s-a încheiat pe 5 iunie și nu privesc în urmă. Doar înainte.

În urma declarațiilor primarului Dragoș Chitic, am încercat să luăm un punct de vedere și din partea deputatului Cătălin Drăgușanu, fost candidat la Primăria Piatra Neamț și candidat PNL la alegerile parlamentare.

„Mă bucură declarațiile primarului Dragoș Chitic și îi dau dreptate. Eu și când am venit în PNL le-am spus colegilor că vin cu inima deschisă și sper la același lucru din partea lor. Asta pentru că toți avem un obiectiv comun: să-i reprezentăm pe nemțeni cum se cuvine, indiferent că suntem primari, consilieri locali sau parlamentari. Rezultatele alegerilor locale au fost concludente în privința proiectului pe care locuitorii din Piatra Neamț l-au ales, iar acesta a fost Piatra Neamț 2020, proiectul domnului Dragoș Chitic. Campania electorală pentru alegerile locale e demult apusă și pentru mine. Singurul lucru care ar trebuie să ne intereseze pe toți cei care am candidat la Primăria Piatra Neamț, indiferent că ne cheamă Drăgușanu, Chitic sau Harbuz și indiferent de pozițiile pe care le ocupăm, e cum putem face lucrurile astfel încât să avem un Piatra Neamț mai bun în 2020″, a declarat deputatul Catalin Dragusanu.

Articolul anterior

Cutremur de 4.1 grade în România, luni la ora 13.59!

Articolul următor

Înregistrare video cu nemțeanul Iulian Gherguț, răpit de jihadiști în Burkina Faso! ”Sunt bine. Rog Guvernul să facă totul să mă elibereze!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.