ISSN 2457 - 3973

Inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise a clarificat situaţia de la Grădinţa din Gura Văii – comuna Girov

Marţi (12 septembrie) a avut loc, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, o întâlnire cu părinții preșcolarilor din localitatea Gura Văii, comuna Girov. Subiectul a fost relocarea preșcolarilor care au învățat în anul școlar 2022-2023 la Grădinița din localitate, structură a Școlii Gimnaziale ”Prof. Gheorghe Dumitreasa”, comuna Girov.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Girov nr. 116 din data de 29.12.2022, cu privire la organizarea rețelei unităților de învățământ preuniversitar, pentru anul școlar 2023-2024, în anul menționat, în rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar din județul Neamț, nu se mai regăsește Grădinița Gura Văii, structură arondată a Școlii Gimnaziale ”Prof. Gheorghe Dumitreasa”, comuna Girov, fapt care a nemulțumit părinții preșcolarilor din localitatea Gura Văii.

Inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise a explicat părinţilor că rețeaua școlară este organizează de autoritățile administrație publice locale cu avizul conform al Inspectoratului Școlar Județean, pentru unitățile de învățământ de stat, particular și confesional preuniversitar.

Părinții prezenți la întâlnirea de la ISJ Neamţ au fost informaţi că Școala Gimnazială ”Prof. Gh. Dumitreasa” din Girov a fost reabilitată și extinsă cu 4 săli de clasă, iar Grădinița Gura Văii are toalete necorespunzătoare, ziduri fisurate și nu există autorizații de funcționare ISU și DSP.

„Inspectoratul Școlar Județean Neamț aplică politicile şi strategiile Ministerului Educației la nivel județean. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Neamț sprijină Școala Gimnazială ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, pentru școlarizarea elevilor, în condiții de siguranță și asigură resursa umană necesară furnizării de servicii educaționale de calitate. Părinții au fost informați că Inspectoratul Școlar Județean Neamț  a normat un post de profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică, pentru Școala Gimnazială ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov. În cel mai scurt timp, se va solicita conducerii Școlii Gimnaziale ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov, să elaboreze un program de transport școlar, pentru copiii din Gura Văii, avându-se în vedere și asigurarea cu personal nedidactic pe durata deplasărilor acestora”, a declarat inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise.

În urma întâlnirii de la ISJ Neamţ, părinţii au acceptat ca, începând de miercuri -13 septembrie 2023, copiii să participe la cursuri în cadrul Școalii Gimnaziale ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov, până la data la care primăria va identifica resursele necesare remedierii neconformităților la clădirea Grădiniței Gura Văii.

 

 

 

Inspector Școlar General,

Prof. Florentina LUCA-MOISE

Articolul anterior

Accident rutier cu 4 persoane implicate pe DN 15, la Trifeşti

Articolul următor

Accident cu victimă încarcerată la Crăcăoani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular