NewsAllert :

Preotul Munteanu a adus „Allegria” în sufletele bătrânilor din Săvineşti de Ziua Internaţională a Vârstnicului

Noaptea Cercetătorilor Europeni – o nouă ediție de succes organizată la Muzeul din Târgu Neamț (foto-galerie)

Accident cu 2 victime la Borleşti

FOTO Grav accident în Cheile Bicazului! Bărbat în comă după ce i-a căzut o piatră în cap!

Bărbat rănit după ce a intrat cu autoutilitara într-un copac în Neamţ

Subprefectul Adrian Ciobanu (PNL Neamţ): „Spitalul Judeţean de Urgenţă, imaginea dezastrului PSD!”

Programul oficial al Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parasacheva la Catedrala Mitropolitană Iaşi (7 – 15 octombrie 2023)

Au fost arestaţi cei doi bărbaţi din Târgu-Neamţ acuzaţi de falsuri cu prejudiciu de peste 6 milioane euro

PNL Neamț – mesaj de condoleanțe la decesul profesorului Constantin Țapu Nazare, tatăl senatorului Eugen Țapu Nazare

Doi cerşetori cu ecuson fals de ONG, agresivi cu un bărbat din Piatra-Neamţ care nu a vrut să le dea bani

Un (alt) şofer drogat, prins în trafic în Piatra-Neamţ

Doi bărbaţi din Neamţ, reţinuţi de poliţişti într-un dosar penal cu un prejudiciu de 32 milioane lei

Tânăr rănit după ce s-a răsturnat cu maşina în albia unui pârâu din Neamţ

Promovabilitate de 38,85% la Bacalaureatul de toamnă din Neamţ

Proiectul CJ Neamţ privind modernizarea transportului public de călători în Piatra-Neamț, continuă cu reabilitarea autobazei societății Troleibuzul S.A.

  • 1 octombrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise a clarificat situaţia de la Grădinţa din Gura Văii – comuna Girov

Marţi (12 septembrie) a avut loc, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, o întâlnire cu părinții preșcolarilor din localitatea Gura Văii, comuna Girov. Subiectul a fost relocarea preșcolarilor care au învățat în anul școlar 2022-2023 la Grădinița din localitate, structură a Școlii Gimnaziale ”Prof. Gheorghe Dumitreasa”, comuna Girov.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Girov nr. 116 din data de 29.12.2022, cu privire la organizarea rețelei unităților de învățământ preuniversitar, pentru anul școlar 2023-2024, în anul menționat, în rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar din județul Neamț, nu se mai regăsește Grădinița Gura Văii, structură arondată a Școlii Gimnaziale ”Prof. Gheorghe Dumitreasa”, comuna Girov, fapt care a nemulțumit părinții preșcolarilor din localitatea Gura Văii.

Inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise a explicat părinţilor că rețeaua școlară este organizează de autoritățile administrație publice locale cu avizul conform al Inspectoratului Școlar Județean, pentru unitățile de învățământ de stat, particular și confesional preuniversitar.

Părinții prezenți la întâlnirea de la ISJ Neamţ au fost informaţi că Școala Gimnazială ”Prof. Gh. Dumitreasa” din Girov a fost reabilitată și extinsă cu 4 săli de clasă, iar Grădinița Gura Văii are toalete necorespunzătoare, ziduri fisurate și nu există autorizații de funcționare ISU și DSP.

„Inspectoratul Școlar Județean Neamț aplică politicile şi strategiile Ministerului Educației la nivel județean. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Neamț sprijină Școala Gimnazială ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, pentru școlarizarea elevilor, în condiții de siguranță și asigură resursa umană necesară furnizării de servicii educaționale de calitate. Părinții au fost informați că Inspectoratul Școlar Județean Neamț  a normat un post de profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică, pentru Școala Gimnazială ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov. În cel mai scurt timp, se va solicita conducerii Școlii Gimnaziale ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov, să elaboreze un program de transport școlar, pentru copiii din Gura Văii, avându-se în vedere și asigurarea cu personal nedidactic pe durata deplasărilor acestora”, a declarat inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise.

În urma întâlnirii de la ISJ Neamţ, părinţii au acceptat ca, începând de miercuri -13 septembrie 2023, copiii să participe la cursuri în cadrul Școalii Gimnaziale ”Prof. Gh. Dumitreasa”, comuna Girov, până la data la care primăria va identifica resursele necesare remedierii neconformităților la clădirea Grădiniței Gura Văii.

 

 

 

Inspector Școlar General,

Prof. Florentina LUCA-MOISE

Articolul anterior

Accident rutier cu 4 persoane implicate pe DN 15, la Trifeşti

Articolul următor

Accident cu victimă încarcerată la Crăcăoani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *