ISSN 2457 - 3973

Internările la Spitalul Judeţean Neamţ au fost limitate! CJ alocă 3 milioane pentru aparatură medicală!

Internările la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au fost limitate drastic începând de marți.

Managerul interimar al unității medicale, Toader Mocanu, a explicat că vor fi internate doar acele urgențe ale persoanelor care prezintă risc imediat de deces.

Pe de altă parte, și internările de zi au fost înjumătățite iar în curtea spitalului a fost amplasat un cort unde va fi realizată trierea tuturor pacienților în stare foarte gravă.

La secția de infecțioase au fost pregătite 50 de paturi destinate suspecților sau pacienților confirmați cu coronavirus, până vor fi transferați la Iași.

Pe de altă parte, președintele CJ Neamț a anunțat că va convoca miercuri o ședință extraordinară a plenului pentru a face rectificare bugetară. Va fi propusă mutarea sumei de 3 milioane de lei de la alte capitole către spitalul județean, pentru realizarea unor achiziții directe, având în vedere că este stare de urgență.

”Am stabilit cu şefii de secţie şi managerul care sunt nevoile urgente ale spitalului. Voi convoca maâine o şedinţe extraordinară a CJ pentru a aloca sumele pentru medicamente, echipamente medicale şi dezinfectanţi. Vom achiziționa un sistem real-time pentru teste de coronavirus, ca să nu mai stăm după testele de la Iaşi. Vom achiziţiona 4 ventilatoare, 8 monitoare de funcţii, 8 paturi ATI. Suplimentăm suma solicitată pentru medicamente de la 300.000 la 800.000 lei și alocăm 900.000 pentru dezinfectanţi. Am avut o discuţie și la ISU Neamţ, pentru că izoleta este stricată. Vom aloca bani pentru achiziționarea a 2 izolete şi 50 de filtre pentru pacienţi”, a declarat Ionel Arsene.

Alte 1,7 milioane lei vor fi alocate pentru cheltuieli de personal, având în vedere că pot fi angajate, fără concurs, cadre medicale pentru maxim 6 luni de zile.

Pentru a funcționa la capacitate maximă, a încetat acordarea concediilor de odihnă iar cei aflați în concedii vor fi rechemați la muncă, la solicitarea șefilor de secție.

 

Articolul anterior

DSP Neamţ – mesaj pentru părinţii, copiii şi contacţii administratorului Clubului de dans sportiv

Articolul următor

DSP Neamț: ”Mănușile purtate de casierele de la magazine trebuie schimbate după fiecare operațiune!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.