ISSN 2457 - 3973

DSP Neamț: ”Mănușile purtate de casierele de la magazine trebuie schimbate după fiecare operațiune!”

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț au explicat o greșeală pe care casierii sau vânzătorii de la diverse magazine o fac frecvent. Este vorba de mănușile pe care aceștia le poartă și le dau jos abia la finalul programului.

Doctorul Daniela Marcoci a explicat că acest fapt este greșit și, în loc ca măsura să protejeze oanenii, aceștia sunt mai degrabă expuși!

”S-au instituit în centrele comerciale o serie de măsuri între care, cel puțin una dintre ele nu este corectă: purtarea continuă a mănușilor pe mâini. Acele mănuși sunt în permanență pe mâinile casierei sau a celei care servește, și nu protejează nici persoana respectivă și nici clientul. Contactul este în permanență cu bani, cu suprafețe, iar mănușile se poartă doar pentru o singură operațiune. Apoi se scot, se aruncă și se spală mâinile. Deci mănușile de protecție purtate în mod continuu, devin cale de transmitere, nu echipament de protecție. Soluția este folosirea dezinfectantului rapid după fiecare manoperă”, a declarat doctorul Daniela Marcoci.

Așadar, dacă vedeți că această greșeală persistă în magazinele din care vă faceți aprovizionarea, nu ar fi rău să explicați vânzătoarelor și casierelor că nu procedează corect.

Articolul anterior

Internările la Spitalul Judeţean Neamţ au fost limitate! CJ alocă 3 milioane pentru aparatură medicală!

Articolul următor

Doi dintre oamenii președintelui CJ Neamț, în autoizolare! Trei sferturi dintre angajați, trimiși să lucreze de acasă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *