Sute de pietreni, prezenţi la lansarea candidaţilor PNL Neamţ la alegerile parlamentare
Primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, a declarat cã va pãrãsi UNPR şi se va înscrie în PSD cu 45 de zile înainte de alegeri, pentru a nu-şi pierde mandatul actual.
Ion Rotaru a spus cã nu are reproşuri faţã de progresişti, dar cã doreşte sã se întoarcã la ”prima dragoste” şi sã intre în cel mai puternic partid din România.
Întoarcerea în PSD ar putea fi primul pas pentru desemnarea lui Rotaru ca şi candidat la funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ, chiar dacă acesta a declarat că vrea să candideze la Alexandru cel Bun.
Bazinul electoral al fostului primar de Piatra Neamţ nu este de neglijat însă sondajele social-democraţilor vor fi hotărâtoare în desemnarea viitorului candidat.
Acum, oficial, lupta se dă în doi Liviu Harbuz – Aurelia Simionică şi este de aşteptat ca pe finalul săptămânii să aflăm câştigătorul sondajului realizat în Piatra Neamţ. Orice întârziere întăreşte şi mai mult ipoteza că Rotaru ar urma să fie vârful de lance în alegerile locale.
Ion Rotaru, fost primar de Piatra Neamþ în perioada 1996 – 2004, a ajuns şi în atenţia presei centrale în mai multe rânduri. Una dintre întâmplãrile care l-au fãcut ”celebru” s-a produs în anul 2003 atunci când a declarat cã va împrejmui cu sârmã ghimpatã cartierul Speranţa, în care fuseserã mutaþi rromii din Piatra Neamţ.
În urmã cu trei ani, Ion Rotaru a declarat, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Judeţean, cã Elena Udrea a fost singurul ministru care ”a avut sânge în instalaţie”, referindu-se la faptul cã a direcţionat fonduri cãtre judeţul Neamţ.
Ion Rotaru a mai fost membru al Partidului Democrat Agrar din România şi al Partidului Democrat – partide cu care a câştigat cele douã mandate de primar de Piatra Neamţ, dar şi membru al PDL şi UNPR, din partea cãrora a câştigat mandatele de primar ale comunei Alexandru cel Bun.
Cu PSD, partid pe care de altfel îl conducea, Rotaru a pierdut alegerile locale din anul 2004. Dar atunci e altă istorie!
Pe de altă parte, UNPR are în acest moment 10 primari de comune în judeţ. Şase dintre aceştia au participat la întâlnirea co-preşedinţilor ALDE, Cãlin Popescu Tãriceanu şi Daniel Constantin, de joia trecutã, cu activul de partid ALDE din judeţ.
Fostul co-preşedinte al UNPR, Constantin Iacoban, care s-a înscris şi el în ALDE, a declarat cã mai mulţi primari din UNPR îl vor urma în partidul condus de Tãriceanu şi Constantin.