ISSN 2457 - 3973

Ion Strătilă a fost propus cetăţean de onoare al municipiului Piatra-Neamţ

Ion Strătilă, directorul general al RIFIL S.A. şi unul dintre cei mai respectaţi oameni de afacere din România a fost propus cetăţean de onoare al municipiului Piatra-Neamţ. Consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre, iniţiat de viceprimarul Constantin Teodorescu, pe 23 iunie, şedinţa fiind una festivă şi dedicată Zilelor municipiului Piatra-Neamţ.

Ion Strătilă conduce una dintre cele mai prestigioase societăţi din România, ]nființată și recunoscută la nivel internaţional încă din 1973.

Rifil S.A. este una dintre cele mai emblematice societăţi ale judeţului Neamţ, fiind de altfel şi prima societate din România cu capital strãin. RIFIL este nu numai prima societate mixtă înfiinţată în România după anul 1945, dar şi prima din ţările din Europa de Est. De altfel, societatea este înregistratã în registrul Ministerului Finanţelor Publice din România cu numãrul 1.
Concret, societatea a fost înfiinţată la Săvineşti în 1973 fiind prima companie de producţie cu capital străin din România după 1945 şi prima din ţările semnatare ale pactului de la Varşovia. Contractul în urma căruia a luat fiinţă societatea mixtă româno-italianã RIFIL S.R.L. avea o durată de 16 ani iar asociaţii erau Centrala Industrială de Fibre Sintetice Săvineşti şi societatea Romalfa Biella din Italia.
Rifil activează în industria textile, în producţia de fire acrilice vopsite şi nevopsite şi este lider în domeniu la nivel european. Primul pas în producerea firelor tip bumbac şi demararea negocierilor de asociere cu societatea Moldofil S.A. Câmpulung Moldovenesc a început în anul 1992. Un an mai târziu s-a realizat constituirea societăţii comerciale Romalfa S.A. Săvineşti, având ca obiect de activitate principală comercializarea firelor tip bumbac acrilice şi în amestec.rifil
Pe 23 februarie 1994, Adunarea Generală a Acţionarilor decide majorarea capitalului social al Romalfa SA, majorare subscrisă de Moldofil S.A. Câmpulung Moldovenesc care devine astfel acţionar cu 50 la sută din acţiuni.
În februarie 1999, în urma negocierilor cu FPS, RIFIL SA cumpără pachetul majoritar de acţiuni al Firmelbo Botoşani şi subscrie majorarea de capital social conform acordului încheiat. De asemenea, în decembrie 1999, RIFIL subscrie majorarea capitalului social hotărât de Adunarea Generală a Acţionarilor al Filatura S.A. Buzău. Ca urmare RIFIL devine acţionar majoritar.
Din decembrie 2003, RIFIL împreună cu Industria Italiană Filati şi Filipucci, ambele din Prato – Italia, au înfiinţat Industria Filati Buzău care preia activitatea de producere a firelor fantezie pentru tricotaje şi a firelor pentru lucru de mână.
Investiţia companiei RIFIL în România cuprinde trei fabrici de producţie: Săvineşti, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, cu o cifră de afaceri consolidată de 65,5 de milioane de euro în 2012 şi o cifră de afaceri pentru 2013 de 72 milioane de euro, cu 10 la sută mai mare faţă de 2012, peste 500 angajaţi şi un buget de investiţii anul trecut de 4 milioane de euro.
Calitatea muncii lucrătorilor români şi a produselor realizate în România este apreciatã în întreaga lume iar RIFIL exportã în 27 de ţãri. O fabrică de asemenea capacitate productivã şi mai ales cu aceastã duratã de funcţionare a avut si are cu siguranţă un impact pozitiv asupra existenţei locuitorilor din judeţul Neamţ, de-a lungul mai multor generaţii, acest aspect reprezentând fãrã îndoialã un motiv de mândrie pentru prezenţa antreprenorială italianã din România.
Directorul general al RIFIL S.A. este Ion Strãtilă, acesta fiind secondat, ca reprezentant al părţii italiene, de Luigi Bodo.

Articolul anterior

UPDATE Mamă și fiică secerate pe trecerea de pietoni de la Teatrul Tineretului (galerie foto)

Articolul următor

Hoț din apartamente, prins in flagrant pe strada Orhei

4 Commentarii

  • felicitari dom. Stratila!!! mai ganditiva si la oamenii din SC. RIFIL. SA.

  • Bravo pentru aceasta propunere. Domnul Stratila inpreuna cu Domnul Bodo, au ajutat financiar foarte mult timp sportul din orasul Piatra Neamt. Felicitari si subscriu la aceasta actiune

  • Desigur si dl.Teodorescu ce sa faca? Si eu daca ajung viceprimar il propun pe seful meu cetatean de onoare !

    Pe de alta parte dl.Stratila e chiar un om de toata isprava si merita asta insa nu am cum sa nu fac legatura dintre cei doi

  • Nu de mult, RIFIL ,prin domnii Bodo si Stratila, au sponsorizat Spitalul Judetean Neamt cu peste 240.000 lei (mai mult de 50.000 euro)!Dl director Lazar si toata sleahta de profitori si spagari de acolo nu au avut minimul bun simt de a da un mesaj de multumire!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular