ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene l-a convins pe ministrul Transporturilor! Trenul Intercity Bucureşti – Suceava va opri şi la Roman!

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a reuşit să îl convingă pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ca trenul Intercity pe relaţia Bucureşti – Suceava (şi retur) să oprească şi în Gara Roman.
Astfel, începând de joi (15 decembrie 2022), romaşcanii care vor să călătorească mai repede pe această rută pot lua acest Intercity.
„Am reușit, datorită sprijinului colegului meu Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ca începând de astăzi, 15 decembrie, trenul Intercity care circulă pe relația București – Suceava și retur, respectiv trenul 551/552, să aibă oprire și în Gara Roman, conform noului program al circulației feroviare. Am ținut cont de multele solicitări ale romașcanilor și cetățenilor din zonă, care își doresc să ajungă într-un timp cât mai scurt spre București și spre Suceava, dar și de cele ale oamenilor care au serviciu în orașul mușatin și locuiesc în împrejurimi. Astăzi, am avut bucuria de a primi răspuns de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și de a vedea și pusă în aplicare solicitarea transmisă de la Consiliul Județean Neamț”, a declarat Ionel Arsene.
Preşedintele CJ Neamţ a subliniat că municipiul Roman beneficiază de un aport investițional consistent, sectorul industrial fiind bine reprezentat de companii mari cu activitate în industria extractivă, industria prelucrătoare, metalurgie.
„Sunt companii cu număr mare de salariați, care au nevoie de conexiune feroviară cu celelalte localități din zonă. Datorită susținerii ministrului Transporturilor, la o preocupare pe care o aveam față de problema semnalată de romașcani s-a găsit soluție! Sper ca și a doua solicitare pe care am formulat-o către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, aceea de a schimba categoria trenului care circulă pe ruta Piatra-Neamț – București în INTERCITY, pe aceeași relație și la aceeași oră, să se soluționeze la fel de repede, pentru scurtarea timpului de deplasare. Și locuitorii din Piatra-Neamț și zonele învecinate au nevoie de transport de mare viteză către Capitală”, a adăugat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Articolul anterior

ISU Neamţ face astăzi majoratul! Peste 126.000 situaţii de urgenţă au fost gestionate în 18 ani!

Articolul următor

Femeie din Piatra-Neamţ, accidentată la D-va Roşie de un bătrân de 82 ani Italia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *