ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene: ”Nu mai vreau ca Piatra Neamț să fie orașul parcărilor!”

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că social-democrații susțin în continuare măsura reducerii prețului parcărilor (de reședință și cu plata orară) cu 60 la sută. Totodată, Arsene a spus că nu vrea ca subiectul să devină o minge electorală între PSD și PNL și că disputa pe această temă trebuie să înceteze.

”Nu trebuie să mâzgâlim cu numere de maşini toate parcările. Noaptea, foarte multe locuri sunt libere, sunt oameni care se ceartă când vin acasă că de ce a parcat altcineva pe locul lui. Cred că trebuie administrate inteligent aceste parcări, sub altă formă, parchează primul venit, apoi celălalt. Nu îşi mai pune numărul pe jos. Trebuie găsite soluţii inteligente pentru că Piatra Neamţ este un oraș al parcărilor, nu mai încapi de ele. Eu nu mai vreau să văd scandaluri de acestea. Nu mai vreau să văd oameni dezzbinaţi. Apreciez atitudinea primarului Dragoș Chitic pentru că nu se lasă târât într-un scandal făcut de partidul său doar de dragul amorului. Oamenii nu mai apreciază bâlciul, dezbinarea. Trebuie şi la Consiliul Local şi la Consiliul Județean să ne punem la aceeaşi masă şi să lucrăm în interesul cetățenilor”, a declarat Ionel Arsene.

Istoria subiectului parcărilor din Piatra Neamț începe odată cu depunerea de către PNL Piatra Neamț a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local privind reducerea cu 30 la sută a prețului la parcările de reședință și trecerea activității în subordinea directă a Primăriei Piatra Neamț. Consilierii PSD s-au opus și au supralicitat pe loc cu o reducere cu 60 la sută a prețului. La solicitarea liberalilor să se voteze pe loc cu 60 la sută, cei din PSD au spus că măsura va fi analizată economic mai întâi și introdusă ulterior într-o altă ședință.

Vinerea trecută, liberalii au dat ultimatum PSD să depună proiectul de hotărâre cu reducerea de 60 la sută până luni, 5 decembrie. Altfel, PNL spune că va iniția un proiect de hotărâre similar și va cere PSD-ului să îl susțină.

Astăzi, Ionel Arsene a declarat că social-democrații nu au renunțat la proiect și că dacă analiza economică va fi finalizată zilele viitoare, va fi depus un proiect de hotărâre în Consiliul Local. Acesta ar putea prevedea ca abonamentele de parcare să fie introduse în impozitul anual pe care îl are de plătit contribuabilul. Totodată ar putea dispărea numerele trasate pe jos iar parcarea să fie făcută de fiecare om în funcție de locul disponibil pe care îl găsește în zona unde merge, fie acasă, fie în altă parte.

Totodată, parcările cu plata orară vor rămâne ca sistem dar prețul ar putea scădea iar unele dintre locurile care sunt acum sunt taxatate cu plata orară ar putea deveni de reședință.

Articolul anterior

Mută şi social-democraţii! Fostul liberal Andrei Ignat s-a înscris în PSD Neamţ!

Articolul următor

Nicușor Dan, la Piatra Neamț: ”Uniunea Salvați România nu face compromisuri politice!” Care sunt principalele proiecte ale USR!

2 Commentarii

  • Arsene daca e de la tg neamt nu stie cum e cu parcarile. Ar fi cel mai mare haos posibil daca parcarile vor fi la liber fara sa fie scrise numerele chiriașilor pe jos. Da de unde sa stie el?

    • Probabil vrea să fie ,,ceartă intre locuitorii orașului”,cu mașini devastate…….,injurii,poate chiar și agresari fizice…..dacă el are unde parca și la serviciu și acasă gratuit …..cei să-i faci……să se descurce fiecare cum poate. Stai in Precista și să parchezi în Dărmănești ca acolo ai găsit loc liber…..!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *