NewsAllert :

Iată după ce scenariu funcționeaza FIECARE ȘCOALĂ DIN NEAMȚ începând din 2 noiembrie 2020

Au fost prinși hoții care au spart sediul PNL Neamț

Decizie cu privire la cursurile școlare din Piatra-Neamț, Bicaz și 3 comune, începând din 2 noiembrie!

Piatra-Neamț, Gârcina, Girov, Dochia și satul Bistrița ar putea rămâne FĂRĂ APĂ pe 3 noiembrie

PSD Piatra-Neamț acuză: ”Pentru PNL, școala e doar o secție de vot!”

Iată cum arată noii consilieri ai municipiului Piatra-Neamț! Foto de la depunerea jurământului!

Încă 2 localități din Neamț au intrat în ZONA ROȘIE! La Piatra-Neamț crește incidența cazurilor! Lista pe fiecare localitate! (joi, 28 octombrie)

Spitalul Județean Neamț are un nou manager începând de miercuri, 28 octombrie

Prim-ministrul Ludovic Orban vine la învestirea primarilor de Piatra-Neamț, Roman și Roznov

Mașina răsturnată între Dobreni și Bodești! Două persoane au fost rănite!

Îl cunoașteți? Polițiștii din Neamț l-au dat în urmărire națională!

Primul Muzeu al Colectivizării din România se deschide în județul Neamț

Iată când își intră ”în pâine” noii primari și consilieri, dar și președintele CJ Neamț! Lista pe fiecare oraș și comună din județ!

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

  • 30 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Nicușor Dan, la Piatra Neamț: ”Uniunea Salvați România nu face compromisuri politice!” Care sunt principalele proiecte ale USR!

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, s-a aflat, vineri, în județul Neamț, în cadrul unui turneu electoral de susținere a candidaților partidului pentru alegerile parlamentare.

La Piatra Neamț, acesta s-a întâlnit cu simpatizanții USR și a organizat o conferință de presă alături de Iulian Bulai – candidat USR Neamț la Camera Deputaților și Ioan Ploscaru – candidat USR Neamț la Senat.

Aceștia din urmă au salutat prezența în județ a liderului USR și au spus că partidul va fi ”super-surpriza„ acestor alegeri parlamentare.

”Este o onoare pentru noi. Se află într-o scurtă vizită în 6 din judeţele Moldovei.A fost o campanie grea, suntem o mână de oameni entuziasmaţi de ceea ce facem, motivaţi să ne întâlnim cu oamenii pentru a promova mesajul de schimbare a clasei politice. Este un contrast foarte mare între ceea ce forţele obscure vor să promoveze – amnistia penală şi fiscală – şi ceea ce auzim noi de la oameni, adică recuperarea prejudiciilor”, a declarat Iulian Bulai, candidat al USR Neamţ pentru Camera Deputaţilor.

”Am îmbrăţişat ideea că miza acestor alegeri este schimbarea clasei politice. Din întâlnire cu cetăţenii din judeţ am văzut o mare deschidere pentru a ne asculta. Dincolo de orice cifră din sondaje, dacă vom reuşi să privim în ochi cât mai mulţi locuitori, USR va fi super-surpriza alegerilor. La 1 septembrie am depus cererea de adeziune, pe 19 m-am întâlnit cu Clotilde Armand la Piatra Neamţ. Acum 3 luni aveam cu totul alte gânduri. Este un spirit nou, încărcat de voluntariat şi este o premieră naţională. Democraţia participativă pe care o propune USR va avea de câştigat”, a declarat Ioan Ploscaru, candidat al USR Neamţ la Senat.nicusor-dan-usr-neamt

Liderul USR, Nicușor Dan, a prezentat pe scurt principalele obiective politice ale partidului.

”USR considerăm că răspunde unei nevoi a societăţii româneşti aflată într-o criză. Încrederea în clasa politică este de 10 la sută. Oamenii asociază limpede, şi sărăcia, şi situaţia dezastruoasă cu 20 la sută abandon școlar, şi analfabeţi funcţionali 40 la sută, corupţia şi incompetenţa, cu partidele care au guvernat împreună şi separat. USR nu a făcut politică până acum, în urmă cu un an ar fi râs unii oameni dacă erau întrebaţi dacă vor face politică, sunt oameni cu familie şi carieră, care au ce face cu timpul liber. Au făcut pasul spre politică pentru că şi-au dat seama că este nevoie de onestitate, bun simţ şi competenţă. Am găsit oameni entuziaşti în toate judeţele, avem filiale peste tot. La Neamţ avem 2 filiale, la Piatra Neamţ şi Roman. Sunt oameni în care regăsim acelaşi spirit de început al Uniunii Salvați Bucureștiul. Vrem să schimbăm imaginea omului politic. Vom avea discuţii săptămânale cu oameni. Vom invita la comisii specialişti, din asociaţii profesionale, sindicate, patronate, ONG-uri, lumea academică pentru că este absurd ca procesul legislativ să fie la nişte oameni care au pierdut contactul cu realitatea de mult timp. Nu veţi vedea vot USR pentru pensii speciale sau pe imunitate pentru oricine o solicită. Ne-am dori să existe o majoritate care să scoată imunitatea extinsă şi să rămână doar pentru opinia politică. Ne interesează administraţia publică, cheltuirea banului publicpentru că sistemul de achiziţii publice este o ruşine. Se pierd 4-5 miliarde de euro pe an iar domnul Văcăroiu, paradoxal spune mai mult, deşi conduce instituţia care ar trebui să oprească acest jaf”, a declarat Nicușor Dan.

Președintele USR a mai spus că partidul își dorește eliminarea discreţionară a fondurilor în sănătate și educație dar și depolitizarea conducerii spitalelor și a școlilor.

”Vrem să avem o administraţie publică eficientă. Ne interesează foarte mult sistemul de educaţie, vrem să ajungem la 6 la sută din PIB la finalul mandatului. Vrem să depolitizăm şcoala şi să scoatem impostura din învăţământul superior, fie că vorbim de fabricile de diplome, fie de plagiatele la teza de doctorat. Este totodată aberant să producem zeci de mii de absolvenţi care nu au locuri de muncă şi să avem antrepreonori care nu au forţă de muncă. Avem 700.000 tineri care nici nu studiază, nici nu sunt calificaţi şi nici nu au un loc de muncă. Avem un proiect ”Şcoală pentru toţi” pentru a reintroduce aceşti oamneni în economie. Vrem depolitizarea conducerii spitalelor şi reducerea presiunii pe spitale prin centre medicale primare. Alocarea bugetară să fie pe criterii şi nu discreţionar. Nu este nimic spectaculos în ceea ce spune, ci asta vrea populaţia. Nu s-au întâmplat aceste lucruri pentru că nu a fost voinţă politică, acele resurse care au căpuşat sistemul s-au opus procesului de transparenţă și decizie”, a mai spus liderul USR.

Nicușor Dan s-a declarat însă îngrijorat de perspectiva ca PSD să formeze viitorul guvern și și-a explicat temerea.

”În acest moment suntem într-un moment politic bine definit, cu opţiuni destul de clare: guvern în jurul PSD şi guvern în jurul lui Dacian Cioloş. Ne-am exprimat opţiunea pentru a doua variantă, pe chestiuni generale care ţin pe corupţia PSD, atacuri la Justiţie, imunitatea parlamentarilor sau a foştilor miniştri aflaţi în diferite faze de urmărire. Ne îngrijorează posibilitatea ca PSD să guverneze pentru că în mod constant, Sebastian Ghiţă – portavoce a PSD – anunţă amnistie penală şi fiscală. Ar fi o lovitură teribilă pentru sistemul nostru de justiţie care cu paşi înceţi a făcut câteva progrese, Mai are multe lucruri de făcut Justiția dar dacă aministiem penal şi fiscal, transmitem mesajul că totul este permis, legea este doar pentru unii şi cine este la putere face ce vrea. Este tipul de politică publică pe care USR nu o vrea. Noi vrem o politică eeuropeană deschisă, transparentă cu participarea cetăţeanului”, a precizat Nicușor Dan.

Întrebat ce compromis politic ar putea face Uniunea Salvați România, Nicușor Dan a răspuns: ”Nu dorim să facem niciun compromis politic. Vom fi într-o majoritate parlamentară doar dacă îl va susţine ca premier pe Dacian Cioloş. Nu vom împărţi şi nu vom cere poziţii de miniştri. Dacă premierul va considera că persoana cea mai potrivită din România pentru o anumită poziţie este la noi în partid, nu o să ne opunem. Cred că în mod normal, într-o societate care funcţionează, partidele reuşesc să atragă oamenii competenţi care vor să facă politică şi este o competiţie între ele cine are echipa cea mai bună, şi oamenii, prin vot, îl dau echipei celei mai bune şi acea echipă guvernează. Noi nu suntem în această situaţie, pentru că oamenii de calitate nu mai vor să intre în politică. Este o realitate. Şi atunci este anormal să considerăm că un guvern politic, adică cu oamenii partidelor, poate să performeze în România. Şi de aceea construcţia pe care am propus-o, în care premierul să fie susţinut în Parlament de nişte partide care fac o majoritate, să aleagă el pe procent de locuri care teoretic ne-ar reveni, să aleagă persoanele cele mai competente pe care le vede, asumându-şi responsabilitatea, fără să îi obligăm pe acei oameni să fie membri de partid. Aşa vedem eventuala susţinere a unui guvern, având un cuvânt de spus pe miniştrii pe care îi propune partidele. Nu vrem să vedem persoane controversate. În activitatea parlamentară, vrem să facem ca în consiliile locale şi cel general. Propunem proiectele noastre, cele care ne-am angajat prin program. Pe celelalte, votăm pe proiect şi nu într-o coaliţie. Dacă proiectul este bun, indiferent de cine îl propune, îl vom vota, iar dacă este prost, îl vom respinge”, a concluzionat Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România.

Articolul anterior

Ionel Arsene: ”Nu mai vreau ca Piatra Neamț să fie orașul parcărilor!”

Articolul următor

Ionel Arsene: ”Târgul de Crăciun este organizat de nemțeni! Fără ei, ne uităm unii la alții!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *