ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene: ”Piața Centrală a fost recepționată de CNI. PSD și-a îndeplinit încă o promisiune!”

Lucrările de reconstrucție ale Pieței Centrale din Piatra Neamț au fost finalizate și luni a început procesul de recepție de către Compania Națională de Investiții, structură a Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Sevil Shhaideh, actualul ministru, este și cea care a semnat în vara anului 2015 – ca ministru al Dezvoltării – ordinul de finanțare cu aproape 4 milioane de euro pentru reconstrucția pieței, în urma lobby-ului făcut de președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

”Mă bucur să-i anunț pe pietreni că astăzi, Partidul Social Democrat și-a îndeplinit încă o promisiune, Piața Centrală din Piatra Neamț fiind recepționată de către Compania Naționala de Investiții de la constructorul care a câștigat licitația. În iulie 2015, ministrul Dezvoltării din Guvernul PSD a semnat ordinul de finanțare și iată că astăzi Piața a fost recepționată. Guvernul PSD a înțeles că reconstrucția unei piețe la Piatra Neamț reprezintă o nevoie stringentă pentru locuitorii județului și o prioritate pentru noi. Astfel, Ministerul Dezvoltării a alocat fondurile necesare pentru a construi o piață nouă în locul celei care a ars. În următoarea etapă, Primăria Piatra Neamț va trebui să preia obiectivul de la Compania Naționala de Investiții și să demareze procedurile pentru găsirea unui administrator. Îi asigur pe nemțeni că voi urmări personal ca această procedură să se facă în mod legal, astfel încât să nu existe nicio suspiciune în ceea ce privește viitorul administrator. Nu voi permite ca interese personale sau superficialitatea să pericliteze buna funcționare a unui obiectiv atât de așteptat și util pentru nemțeni”, a declarat Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț și lider al PSD Neamț.

După recepția de către CNI a pieței, obiectivul va fi preluată de Consiliul Local Piatra Neamț urmând să fie stabilit un administrator. În timp ce primarul Dragoș Chitic susține că piața ar trebui administrată de Compania Municipală Urban, social-democrații cer organizarea unei licitații publice pentru desemnarea administratorului.piață

 

Articolul anterior

Întrebarea lunii – Rămâne municipiul Piatra Neamț fără apă potabilă timp de două săptămâni?

Articolul următor

ALERTĂ – Focar de rotavirus la o grădiniță din Piatra Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *