ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene și PSD pierd majoritatea în CJ Neamț. PMP – invitat să se alăture alianței forțelor pro-europene.

Majoritatea din Consiliul Județean Neamț formată din PNL – USRPLUS – PRO România devine o certitudine. Cum, la fel de cert devine și faptul că, deși a câștigat președinția CJ Neamț, Ionel Arsene și PSD vor fi izolați și în opoziție la CJ.

PRO România a subliniat de nenumărate ori, prin vocea coordonatorului filialei Neamț, Liviu Harbuz, că nu va face niciodată alianță/majoritate alături de Ionel Arsene și PSD.

”Discursul antieuropean, modul despotic de conducere, baronizarea, tendințele național-conservatoare ale liderilor falsei stângi ne obligă ca la Neamț să ne dorim o alianță prin care să stopăm toate aceste lucruri”, a spus, după alegerile locale, Liviu Harbuz.

Acum 2 săptămâni, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a declarat și el că ”PNL este deschis pentru orice formă de colaborare care vrea să facă opoziţie faţă de modul medieval pe care PSD şi reprezentanţii săi l-au avut până acum”.

Cozmanciuc a subliniat la acel moment că PMP este binevenit în această majoritate, cu o singură condiție: fără ”trădătorul Dragoș Chitic”, cel care ar fi făcut jocurile lui Ionel Arsene, prin trecerea sa de la PNL la PMP și candidatura la Primăria Piatra-Neamț.

Astăzi, președintele USRPLUS Neamț, deputatul Iulian Bulai s-a poziționat și el foarte clar în ceea ce privește viitoarea majoritate din Consiliul Județean.

Iulian Bulai a făcut și el o trimitere directă către PMP, partid care este așteptat să se alăture alianței forțelor proeuropene, dar cu aceeași condiție: fără Dragoș Chitic!

”În alianța forțelor proeuropene care se conturează pentru viitoarea guvernare județeană, USRPLUS va fi deschis actorilor politici care vor o majoritate non PSD. Acceptăm faptul că PMP poate fi parte a acestei alianțe, dar fără oamenii din PMP care până acum au făcut majorități alături de PSD, care au atacat constant USRPLUS sau care reprezintă moștenirea lui Ștefan Gheorghe. Fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Chitic Dragoș, nu poate face parte din această majoritate. Mai ales când interesul de moment al unor politicieni nu este să dețină o funcție locală pentru a se implica total în județ, ci pentru a avea o rampă de lansare pentru o poziție de parlamentar bazându-se pe imunitatea parlamentară. USRPLUS va fi actorul determinant într-o alianță a forțelor europene, dar nu cu persoane ca fostul primar al municipiului Piatra Neamț”, a declarat președintele USRPLUS Neamț, deputatul Iulian Bulai.

Rămâne de văzut care va fi poziția PMP Neamț cu privire la invitația directă de a se alătura unei forțe care oricum are majoritatea la CJ Neamț, dar și în consiliile locale. Va prefera Bogdan Gavrilescu să sacrifice partidul doar de dragul unui om acuzat de trădare? Sau se va alătura alianței pro-europene, demonstrând astfel că așa-zisul blat cu PSD nu a existat?

Asta cu atât mai mult cu cât Bogdan Gavrilescu nu joacă doar soarta PMP Neamț ci însuși soarta lui politică, având în vedere că va candida cap de listă la Camera Deputaților.

Articolul anterior

Un bărbat a fost scos mort din râul Bistrița, la Dumbrava Roșie

Articolul următor

ACUM Accident cu 6 victime la Vad – Dragomirești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular