NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 24 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene și PSD pierd majoritatea în CJ Neamț. PMP – invitat să se alăture alianței forțelor pro-europene.

Majoritatea din Consiliul Județean Neamț formată din PNL – USRPLUS – PRO România devine o certitudine. Cum, la fel de cert devine și faptul că, deși a câștigat președinția CJ Neamț, Ionel Arsene și PSD vor fi izolați și în opoziție la CJ.

PRO România a subliniat de nenumărate ori, prin vocea coordonatorului filialei Neamț, Liviu Harbuz, că nu va face niciodată alianță/majoritate alături de Ionel Arsene și PSD.

”Discursul antieuropean, modul despotic de conducere, baronizarea, tendințele național-conservatoare ale liderilor falsei stângi ne obligă ca la Neamț să ne dorim o alianță prin care să stopăm toate aceste lucruri”, a spus, după alegerile locale, Liviu Harbuz.

Acum 2 săptămâni, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a declarat și el că ”PNL este deschis pentru orice formă de colaborare care vrea să facă opoziţie faţă de modul medieval pe care PSD şi reprezentanţii săi l-au avut până acum”.

Cozmanciuc a subliniat la acel moment că PMP este binevenit în această majoritate, cu o singură condiție: fără ”trădătorul Dragoș Chitic”, cel care ar fi făcut jocurile lui Ionel Arsene, prin trecerea sa de la PNL la PMP și candidatura la Primăria Piatra-Neamț.

Astăzi, președintele USRPLUS Neamț, deputatul Iulian Bulai s-a poziționat și el foarte clar în ceea ce privește viitoarea majoritate din Consiliul Județean.

Iulian Bulai a făcut și el o trimitere directă către PMP, partid care este așteptat să se alăture alianței forțelor proeuropene, dar cu aceeași condiție: fără Dragoș Chitic!

”În alianța forțelor proeuropene care se conturează pentru viitoarea guvernare județeană, USRPLUS va fi deschis actorilor politici care vor o majoritate non PSD. Acceptăm faptul că PMP poate fi parte a acestei alianțe, dar fără oamenii din PMP care până acum au făcut majorități alături de PSD, care au atacat constant USRPLUS sau care reprezintă moștenirea lui Ștefan Gheorghe. Fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Chitic Dragoș, nu poate face parte din această majoritate. Mai ales când interesul de moment al unor politicieni nu este să dețină o funcție locală pentru a se implica total în județ, ci pentru a avea o rampă de lansare pentru o poziție de parlamentar bazându-se pe imunitatea parlamentară. USRPLUS va fi actorul determinant într-o alianță a forțelor europene, dar nu cu persoane ca fostul primar al municipiului Piatra Neamț”, a declarat președintele USRPLUS Neamț, deputatul Iulian Bulai.

Rămâne de văzut care va fi poziția PMP Neamț cu privire la invitația directă de a se alătura unei forțe care oricum are majoritatea la CJ Neamț, dar și în consiliile locale. Va prefera Bogdan Gavrilescu să sacrifice partidul doar de dragul unui om acuzat de trădare? Sau se va alătura alianței pro-europene, demonstrând astfel că așa-zisul blat cu PSD nu a existat?

Asta cu atât mai mult cu cât Bogdan Gavrilescu nu joacă doar soarta PMP Neamț ci însuși soarta lui politică, având în vedere că va candida cap de listă la Camera Deputaților.

Articolul anterior

Un bărbat a fost scos mort din râul Bistrița, la Dumbrava Roșie

Articolul următor

ACUM Accident cu 6 victime la Vad – Dragomirești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *