NewsAllert :

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Trupul bărbatului înecat în Siret a fost găsit la 5 kilometri de locul tragediei! Pusese pariu că trece râul înot!

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune

Bătaie colectivă cu parii la o stână din Neamț! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Descinderi în Neamț într-un dosar de criminalitate organizată! Prejudiciul este de 2,4 milioane lei!

Măsurile Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului PNL, în valoare de 100 miliarde euro

Drama unei tinere din Neamț: tâlhărită și la un pas să fie violată! A fost salvată în ultima clipă!

Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”De astăzi piaţa gazelor naturale este liberalizată. Românii ar trebui să plătească facturi cu 10-15% mai mici”

Organizația PSD Roznov, propusă spre dizolvare! Se pregătește Ciprian Șerban pentru Primărie sau voturile PSD merg la actualul primar?!

Bacalaureat în Neamț: rezultate mai slabe în 2020 față de anul trecut! O singură medie de 10,00 și promovabilitate de 64,89%!

Sondaj IMAS în iunie 2020: PSD scade simțitor, PNL și USR – creștere ușoară, PRO România stagnează, PMP la limită!

A apărut ”CoolT NEAMȚ” – revista culturală a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”

Pagubele produse de ploile torențiale de luni, din județul Neamț

COD ROȘU pentru mai multe localități din Neamț! A fost emis mesaj RO-ALERT!

ISSN 2457 - 3973

IPJ Neamț a dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a 3 subofițeri din Poliția Roznov

Ancheta Biroului Control Intern din cadrul IPJ Neamț la Poliția Roznov s-a finalizat cu propunerea cercetării disciplinare a unui ofițer și a 3 subofițeri.

Potrivit unei informări a IPJ Neamț, a fost aprobată măsură astfel că față de cei 4 polițiști va fi extinsă ancheta internă.

Asta nu înseamnă că vreunul dintre aceștia este vinovat ci doar că ar exista indicii că nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

”Având în vedere evenimentul petrecut pe raza orașului Roznov și a informațiilor vehiculate în spațiul public, la data de 26 mai a.c., din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, la nivelul Poliției orașului Roznov s-au efectuat verificări de către ofițeri din cadrul Biroului Control Intern. Aceste verificări au vizat modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice cu privire la fapta sesizată, de către polițiștii din cadrul acestei subunități de poliție. În urma verificărilor efectuate, în baza art. 59 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus cercetarea prealabilă față de un ofițer de poliție și trei agenți de poliție din cadrul Poliției orașului Roznov. În conformitate cu art. 59, alin. 3 din același act normativ, au fost desemnați ofițeri din cadrul inspectoratului, care vor efectua cercetarea prealabilă în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterilor disciplinare reținute și a vinovăției cu privire la aspectele constate în sarcina polițiștilor”, se arată în informarea IPJ Neamț.

Ancheta de la Poliția Roznov a demarat după ce au apărut informații contradictorii cu privire la o plângere (ne)depusă în cazul agresiunii fizice și sexuale din urmă cu o săptămână. Una dintre părțile implicate a declarat în presă că a dorit să facă plângere dar a fost chemată a doua zi în timp ce polițiștii din Roznov susțin că nu au fost contactați în acea zi.

Cercetarea preliminară ar urma să scoată la iveală adevărul în acest caz.

****

”Cercetarea prealabilă reprezintă ansamblul activităţilor desfăşurate în scopul stabilirii existenţei/inexistenţei abaterii disciplinareşi a vinovăţiei, cu privire la aspectele care au fost sesizate sau despre care s-a luat la cunoştinţă, la cauzele şi împrejurările concrete în care acestea s-au produs. Cercetarea prealabilă se efectuează cu respectarea principiului prezumţiei de nevinovăţie, principiului garantării dreptului la apărare, principiului legalităţii, principiului celerităţii şi principiului aflării adevărului. (…) Cercetarea prealabilă se poate efectua de către şeful unităţii sau de către ofiţeri anume desemnaţi, din cadrul unităţii sau de la eşalonul superior, cu respectarea competenţelor de gestiune a resurselor umane”, se arată în ordinul Ministerului Afacerilor Interne cu privire la cercetarea disciplinară.

Articolul anterior

Polițiștii IPJ Neamț au recuperat o matriță pentru tipar de turnat bijuterii, datând din Evul Mediu timpuriu

Articolul următor

Relaxarea măsurilor a readus haosul pe șoselele din Neamț: aproape 1.000 amenzi într-o săptămână!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *