NewsAllert :

Prezența la vot la ora 08.00 în Neamț! Ruralul este peste urban și decide soarta județului!

Să votezi, este sigur! Să nu participi la vot, este boală lungă pentru cel puțin 4 ani (video)

Gospodărie lovită de fulger la Bârgăuani. A luat foc!

Accident cu 6 victime încarcerate la Roznov! Un TIR a intrat într-un autoturism! (sâmbătă, 26 septembrie)

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

  • 27 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

IPJ Neamț a dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a 3 subofițeri din Poliția Roznov

Ancheta Biroului Control Intern din cadrul IPJ Neamț la Poliția Roznov s-a finalizat cu propunerea cercetării disciplinare a unui ofițer și a 3 subofițeri.

Potrivit unei informări a IPJ Neamț, a fost aprobată măsură astfel că față de cei 4 polițiști va fi extinsă ancheta internă.

Asta nu înseamnă că vreunul dintre aceștia este vinovat ci doar că ar exista indicii că nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

”Având în vedere evenimentul petrecut pe raza orașului Roznov și a informațiilor vehiculate în spațiul public, la data de 26 mai a.c., din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, la nivelul Poliției orașului Roznov s-au efectuat verificări de către ofițeri din cadrul Biroului Control Intern. Aceste verificări au vizat modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice cu privire la fapta sesizată, de către polițiștii din cadrul acestei subunități de poliție. În urma verificărilor efectuate, în baza art. 59 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus cercetarea prealabilă față de un ofițer de poliție și trei agenți de poliție din cadrul Poliției orașului Roznov. În conformitate cu art. 59, alin. 3 din același act normativ, au fost desemnați ofițeri din cadrul inspectoratului, care vor efectua cercetarea prealabilă în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterilor disciplinare reținute și a vinovăției cu privire la aspectele constate în sarcina polițiștilor”, se arată în informarea IPJ Neamț.

Ancheta de la Poliția Roznov a demarat după ce au apărut informații contradictorii cu privire la o plângere (ne)depusă în cazul agresiunii fizice și sexuale din urmă cu o săptămână. Una dintre părțile implicate a declarat în presă că a dorit să facă plângere dar a fost chemată a doua zi în timp ce polițiștii din Roznov susțin că nu au fost contactați în acea zi.

Cercetarea preliminară ar urma să scoată la iveală adevărul în acest caz.

****

”Cercetarea prealabilă reprezintă ansamblul activităţilor desfăşurate în scopul stabilirii existenţei/inexistenţei abaterii disciplinareşi a vinovăţiei, cu privire la aspectele care au fost sesizate sau despre care s-a luat la cunoştinţă, la cauzele şi împrejurările concrete în care acestea s-au produs. Cercetarea prealabilă se efectuează cu respectarea principiului prezumţiei de nevinovăţie, principiului garantării dreptului la apărare, principiului legalităţii, principiului celerităţii şi principiului aflării adevărului. (…) Cercetarea prealabilă se poate efectua de către şeful unităţii sau de către ofiţeri anume desemnaţi, din cadrul unităţii sau de la eşalonul superior, cu respectarea competenţelor de gestiune a resurselor umane”, se arată în ordinul Ministerului Afacerilor Interne cu privire la cercetarea disciplinară.

Articolul anterior

Polițiștii IPJ Neamț au recuperat o matriță pentru tipar de turnat bijuterii, datând din Evul Mediu timpuriu

Articolul următor

Relaxarea măsurilor a readus haosul pe șoselele din Neamț: aproape 1.000 amenzi într-o săptămână!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *