ISSN 2457 - 3973

ISU Neamţ: un mort, trei răniţi şi 850 hectare afectate în urma incendiilor provocate!

ISU Neamţ a transmis, marţi, un mesaj RO-ALERT către toţi nemţenii prin care avertizează despre pericolul incendierilor provocate pe terenuri pentru a le curăţa de resturi vegetale.

„În luna martie incendiile de vegetație uscată și fond forestier au afectat peste 850 hectare doar în județul Neamț, provocând  decesul unei persoane, rănirea altor 3, incendierea a 2 locuințe și mari pagube materiale. Incendierea terenurilor este INTERZISĂ și se pedepsește conform legislației în vigoare cu  neacordarea  subvențiilor APIA si cu amendă”, este mesajul RO-ALERT.

Doar dacă ne raportăm la ziua de ieri, peste 130 de hectare de vegetaţie şi fond forestier au fost pârjolite în urma unui incendiu provocat.

Decesul a fost înregistrat la Urecheni, victimă fiind un bărbat de 70 ani.

„Un bărbat de 70 de ani din comuna Urecheni, după ce a dat foc resturilor vegetale din gospodărie iar flăcările au scăpat de sub control, a făcut atac de panică și i s-a făcut rău. Ulterior, după ce au fost aplicate manevrele de resuscitare de un echipaj de la SAJ, a fost declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Articolul anterior

O femeie din Piatra-Neamţ şi-a înjunghiat concubinul

Articolul următor

Au apărut şi în Piatra-Neamţ hoţii de catalizatoare auto

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.