ISSN 2457 - 3973

Îți dorești să îți mărești contul de economii? Iată TOP 3 metode prin care poți cheltui mai puțini bani în fiecare lună!

Banii sunt făcuți ca să fie cheltuiți. Într-adevăr, oriunde te-ai uita în timp ce mergi în oraș sau stai pe telefon, vei putea găsi ceva demn de achiziția ta, mai ales având în vedere că sistemul de marketing devine din ce în ce mai personalizat. Acest lucru poate face o provocare încercarea ta de a cheltui mai puțini bani lunar. Pe lângă cheltuielile fixe, precum curentul electric, gazele, internetul sau cumpărăturile alimentare, este imposibil să nu găsești ceva ce îți face cu ochiul în mall sau să te trezești că ai cheltuit un sfert de salariu pe o ieșire în oraș cu prietenii. La urma urmei trebuie să te răsfeți și tu din când în când, nu? Poate nu chiar în fiecare săptămână. În cazul în care, dintr-un motiv sau altul ai nevoie să faci niște mici economii, acest lucru poate fi posibil dacă alegi să faci mici schimbări în cheltuielile tale fixe și câteva exerciții de autocontrol atunci când vine vorba de micile (sau chiar marile) plăceri lunare.

 

Iată TOP 3 moduri prin care îți poți crește economiile!

 

  • Fă economii în ceea ce privește costurile de întreținere

 

Există foarte multe metode prin care poți să faci acest lucru. Poți deconecta gadgeturile ca să eviți consumul de curent inutil sau poți avea grijă să stingi luminile atunci când nu le folosești. De asemenea, dacă vrei cu adevărat să renunți la costurile electrice, poți opta pentru montarea unor panouri fotovoltaice. Ele necesită doar investiția de început, urmând să te scutească de viitoarele cheltuieli lunare. De asemenea, poți obține chiar și finanțări pentru montarea lor. Vezi aici oferta de panouri fotovoltaice de pe site-ul Dbsolar.ro!

 

  • Alege variante gratuite sau mai puțin costisitoare pentru activitățile recreative

 

Gandește-te pe ce cheltui banii în fiecare lună, atunci când vine vorba de activitățile recreative. Cu siguranță există o variantă mai puțin costisitoare sau chiar gratuită! De exemplu, dacă îți place să citești și îți comanzi în fiecare lună foarte multe cărți, încearcă să te rezumi la cărțile care te așteaptă pe noptieră sau să îți faci un abonament la o bibliotecă! Ambele variante nu implică niciun cost. Mai mult, dacă îți place să mergi la sală, nu este nicio problemă, poți obține rezultate la fel de bune și cu un antrenament la tine acasă inspirându-te din tone de exemple pe care le poți găsi online!

 

  • Fă-ți o listă de cumpărături

 

Ai auzit vreodată că nu trebuie să mergi la cumpărături când ți-e foame? Ei bine, același lucru este valabil și pentru cumpărăturile fără listă, deoarece este prea ușor să faci cumpărături prin impulsuri atunci când nu stabilești exact ce vrei să cumperi, ceea ce poate duce la cheltuieli excesive. De asemenea, fără o listă de cumpărături poți uita să cumperi ingredientele necesare pentru o rețetă ajungând să cheltui banii pe ce nu ai nevoie neapărat. Realizarea unei liste de cumpărături poate avea un impact uriaș atunci când vine vorba de economisirea banilor în fiecare lună.

Prin urmare, poţi economisi bani lunar dacă ești deschis să faci câteva schimbări în viața ta.

 

Sursa foto: Pexels.com

Articolul anterior

Jandarmii nemţeni, în dispozitiv în mai multe localităţi, în acest week-end

Articolul următor

Deputatul Cozmanciuc (PNL Neamţ): Guvernul urgentează digitalizarea sistemului de pensii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *