ISSN 2457 - 3973

Jandarmii nemţeni, în dispozitiv în mai multe localităţi, în acest week-end

În perioada 13-15 august, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, pe lângă misiunile specifice de pază și protecție instituțională și menținere a ordinii publice, vor acționa pe raza județului Neamț în scopul asigurării măsurilor de ordine publică cu ocazia manifestărilor cultural-artistice, sportive și religioase care urmează să se desfășoare în spațiul public.

Pentru ca evenimentele anunțate în spațiul public pentru acest sfârșit de săptămână să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți, jandarmii vor fi prezenți la „Târgul de Sfânta Mărie Mare”, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț, care se va desfășura în paralel cu evenimentele artistice de pe platoul Curții Domnești. Misiunile vor continua cu manifestările religioase, prilejuite de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, la lăcașurile de cult din județ care își serbează hramul: Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Bistrița și cele cultural-artistice cu ocazia „Zilei Comunei Moldoveni” și în localitățile Nisiporești și Pildești.

Jandarmii vor avea în vedere, în principal, protecția participanților, prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale, atât în zona de desfășurare a evenimentelor cât și pe traseele de afluire / defluire.

Având în vedere prognoza meteo care anunță vreme bună în acest weekend precum și evenimentul „Maratonul Bate Toaca” care va avea loc în data de 14 septembrie, pe masivul Ceahlău, dar și creșterea numărului de turiști în stațiunile montane din județ, jandarmii montani din Bicaz, Durău şi Vânători-Neamţ vor intensifica acţiunile specifice executate în zonele de agrement și pe traseele turistice, având în atenție și respectarea normelor legale referitoare la activităţile de picnic.

Aceste evenimente vor genera o serie de restricții cu privire la modul de acces în zona de desfășurare, restricții impuse de organizatori. Pentru a preveni eventualele incidente care pot duce la tulburarea ordinii și siguranței publice, jandarmii nemțeni recomandă cetățenilor participanți la aceste evenimente să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile stabilite de către organizatori, să evite conflictele de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia sau sprijinul forțelor de ordine.

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Articolul anterior

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: Este important să avem o foaie de parcurs clară pentru implementarea PNDL 3.

Articolul următor

Îți dorești să îți mărești contul de economii? Iată TOP 3 metode prin care poți cheltui mai puțini bani în fiecare lună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.