ISSN 2457 - 3973

Iulian Matasă și echipa PNL Bicaz, singura soluție reală pentru dezvoltarea orașului! ”Ne asumăm minim 30 de proiecte majore pentru Bicaz!”

După 8 ani de stagnare, orașul Bicaz are șansa să revină la viață.

Iulian Matasă, candidatul PNL pentru funcția de primar și echipa liberală pentru Consiliul Local Bicaz sunt determinați să pună umărul pentru a urni din loc orașul lăsat de izbeliște, de actuala administrație.

Echipa PNL Bicaz condusă de Iulian Matasă își asumă, alături de viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț, Mugur Cozmanciuc, minim 30 de proiecte majore cu finanțare europeană și de la Guvernul PNL.

Iulian Matasă a declarat că proiectele echipei PNL se pot rezuma la ”Stradă, Școală și Spital”.

Însă, dincolo de aceste investiții sunt și altele care nu mai suportă amânare și care nu au fost rezolvate de actuala administrație PSD.

”Eu sunt inginer de profesie, deci calculez totul foarte precis. Am ajuns la maturitate intelectuală și profesională, sunt o persoană sinceră, implicată și determinată să schimbe viitorul acestui oraș. De aceea vin în fața locuitorilor orașului Bicaz cu lucruri concrete. Noi, echipa PNL Bicaz avem pregătite 30 de proiecte cu finanțare europeană pe care le vom implementa în parteneriat cu viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț, Mugur Cozmanciuc. Orașul Bicaz are nevoie de un sistem sanitar la standarde europene și de aceea avem pregătit un proiect cu finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro. Acest proiect a fost discutat și am primit încurajări că va fi implementat și de la ministrul Fondurilro Europene, Marcel Boloș, dar și de la europarlamentarul Siegfried Mureșan. Voi explica, zilele viitoare, pe larg ce înseamnă acest proiect dar vreau să aduc aminte că acest spital a fost redeschis în mandatul de prefect a lui George Lazăr și când ministrul Sănătății era liberalul Eugen Nicolăescu, iar la Casa Națională de Asigurări de Sănătate era tot un liberal, Cristi Bușoi”, a declarat Iulian Matasă.

Un alt proiect cu fonduri europene pe care echipa PNL Bicaz, cu primar Iulian Matasă, este hotărâtă să îl implementeze este cel de reabilitare a fațadelor blocurilor.

Este un alt proiect discutat săptămâna trecută cu domnul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. Avem toată susținerea de la Guvernul PNL, de la Parlamentul European, pentru a depune acest proiect important pentru bicăjeni. Reabilitarea fațadelor blocurilor nu rezolvă doar aspectul estetic ci și cel termic. Pentru că o anvelopare a blocurilor va reduce la minim pierderile de căldură, de pe timpul iernii”, a spus Iulian Matasă.

Candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Bicaz a subliniat că rețeaua de gaz metan va fi extinsă cu finanțare de la Guvernul PNL.

”Fiecare gospodărie din orașul Bicaz trebuie să fie racordată la rețeaua de gaz metan, este un proiect pe care mi-l asum cu toată responsabilitatea. Guvernul a pus la dispoziție circa un miliar de euro pentru extinderea rețelelor de gaz metan. Avem pregătit proiectul și avem toată susținerea să îl implementăm în orașul Bicaz”, a menționat Iulian Matasă.

Și pentru că Iulian Matasă rezuma proiectul echipei PNL Bicaz la ”Stradă, Școală și Spital”, l-am rugat să dezvolte această temă.

”În anul 2020 nu ar fi trebuit să vorbim despre aceste teme, ele trebuiau rezolvate dar nu s-a întâmplat nimic în ultimii 8 ani. Dar în primul an de mandat ca primar voi asfalta toate străzile din orașul Bicaz, până la ultima locuință. Lucrurile au fost tratate în bătaie de joc de actuala administrație iar peticeala care se face acum a fost lăsată intenționat în campania electorală, pentru a scoate ochii alegătorilor. În ceea ce privește sistemul de învățământ, am spus-o de nenumărate ori și o repet: avem nevoie de investiții serioase în educație pentru sunt investiții în viitorul orașului. Avem pregătit deja un proiect de construire a unei creșe și a unei grădinițe, iar pentru celelalte unități de învățământ vor fi alocate fonduri consistente. De asemenea, vom dezvola locuri de joacă în toate cartierele Bicazului, unde copiii să se joace iar părinții și bunicii să stea, pe o bancă, să îi supravegheze. Despre spital am vorbit mai sus și voi reveni, în zilele ce urmează, cu mai multe precizări. Dar aș vrea să adaug că avem nevoie și de centre de permanență, acolo unde oamenii pot primi consultații și tratamente fără a fi nevoiți să ajungă la spital. Ca primar voi deschide astfel de centre de permanență în Bicaz, pentru că sănătatea este cel mai de preț dar al oamenilor”, a mai spus Iulian Matasă.

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc – candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț a subliniat că va susține proiectele propuse de Iulian Matasă ca primar al orașului Bicaz.

”Îl cunosc pe Iulian Matasă și știu că este un om vrednic, un om care face ceea ce promite. Ca președinte al Consiliului Județean Neamț voi fi aproape de primarul Iulian Matasă, de echipa de consilieri a PNL Bicaz, pentru că orașul Bicaz are nevoie de investiții iar bicăjenii merită respect și o viață mai bună. Noi, echipa PNL Neamț, alături de Guvernul PNL, ne vom apuca de treabă din 28 septembrie. Avem proiecte importante, proiecte serioase, proiecte pentru toți locuitorii orașului Bicaz. Se poate și la Bicaz, se poate și la Neamț”, a declarat președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

În final, Iulian Matasă a subliniat că echipa de consilieri locali a PNL pentru orașul Bicaz este formată din oameni tineri dar care au performat în activitățile în care sunt angrenați.

De asemenea, singurul candidat pe un loc eligibil pentru Consiliul Județean Neamț din partea orașului Bicaz este tot un liberal: Bogdan Silviu Ardeleanu.

Acesta va face parte din echipa liberală de la Consiliul Județean Neamț, condusă de președintele Mugur Cozmanciuc, care va implementa proiecte în Bicaz și în tot județul Neamț.

Articolul anterior

EXCLUSIV Iată lista cu fiecare școală din județul Neamț și cum se vor desfășura cursurile din 14 septembrie

Articolul următor

Dragoș Chitic: “Vom crește calitatea vieții pietrenilor prin realizarea unor grădini publice urbane în cartierele Dărmănești, Speranța și Văleni”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *