NewsAllert :

Situația COVID-19 în Neamț, sâmbătă – 4 iulie! Confirmate 977 persoane, vindecate 832! Iată și alte date importante!

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Trupul bărbatului înecat în Siret a fost găsit la 5 kilometri de locul tragediei! Pusese pariu că trece râul înot!

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune

Bătaie colectivă cu parii la o stână din Neamț! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Descinderi în Neamț într-un dosar de criminalitate organizată! Prejudiciul este de 2,4 milioane lei!

Măsurile Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului PNL, în valoare de 100 miliarde euro

Drama unei tinere din Neamț: tâlhărită și la un pas să fie violată! A fost salvată în ultima clipă!

Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”De astăzi piaţa gazelor naturale este liberalizată. Românii ar trebui să plătească facturi cu 10-15% mai mici”

Organizația PSD Roznov, propusă spre dizolvare! Se pregătește Ciprian Șerban pentru Primărie sau voturile PSD merg la actualul primar?!

Bacalaureat în Neamț: rezultate mai slabe în 2020 față de anul trecut! O singură medie de 10,00 și promovabilitate de 64,89%!

Sondaj IMAS în iunie 2020: PSD scade simțitor, PNL și USR – creștere ușoară, PRO România stagnează, PMP la limită!

A apărut ”CoolT NEAMȚ” – revista culturală a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”

ISSN 2457 - 3973

Jandarmii au distribuit alimente de bază și produse de igienă familiilor nevoiașe din județul Neamț

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au vizitat, duminică, 7 iunie, trei localități din județul Neamț: Secuieni, Săvinești și Costișa unde au distribuit, împreună cu jandarmii nemțeni, pachete cu produse alimentare de strictă necesitate și de igienă. Beneficiarii au fost persoanele vulnerabile, cu dizabilități, bătrânii singuri și familii sărace cu mulți copii, dar și familii, unde adulții și-au pierdut locurile de muncă. Voluntarii și reprezentanții Jandarmeriei au fost însoțiți în sânul comunităților de către preoții slujitori, care au ajutat la selectarea beneficiarilor și organizarea locală a activității umanitare.

“Jandarmeria Neamț a răspuns prezent invitației lansate de Patriarhia Română pentru a participa la o activitate umanitară organizată în beneficiul unor familii nevoiașe din județul Neamț. Suntem alături de comunitate ori de câte ori este nevoie prin misiunile specifice și cu atat mai mult, când este nevoie să dăm o mâna de ajutor, iar bucuria cu care am fost întâmpinați astăzi a fost cea mai mare recompensă pe care am putut să o primim, în schimb”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț, sergentul major Muraru Magdalena.

Voluntarii și jandarmii au fost primiți cu căldură și de către preoții din localitățile vizitate.

”Vă mulțumesc că ați venit la noi, la o zi mare, la Duminica cea Mare. Vă mulțumesc dumneavoastră, voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale pentru dragostea pe care o arătați oamenilor, care în momente ca acestea, au mare nevoie de sprijin material și moral. De altfel, dumneavoastră, prin acțiunea umanitară de astăzi, ați întregit activitatea parohiei noastre și este o mare bucurie pentru comunitate, mai ales că sărbatorim acel mare praznic al darurilor. După cum știm, milostenia este printre cele mai înalte virtuți ale iubirii creștine și se spune că dăruind vei dobândi”, a spus preotul Costantin Lupu, de la Parohia Savinești.

Danuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, a precizat că “O nouă activitate desfășurată cu Jandarmeria Română, o colaborare foarte bună! Vedeți cât de important este ca două instituții fundamentale ale statului român să-și unească forțele și să vină în sprijnul comunităților care au foarte multe persoane aflate în dificultate. Acești oameni s-au bucurat foarte mult! Am întâlnit bătrâni singuri, am întâlnit familii cu foarte mulți copii. În cadrul proiectului umanitar “Implică-te, împreună reușim mai mult!” am reușit să ducem produse alimentare și de igiena categoriilor sociale vulnerabile din peste jumătate din județele țării. A fost o activitate care a adus foarte multă bucurie acestor persoane. Aș putea spune că a fost și un exemplu pentru comunitățile din care fac parte aceste persoane vulnerabile! Este foarte important, în primul rând, comunitățile să vină în sprijinul acestor persoane, pentru că ei sunt mai apropiați și cunosc mai bine nevoile acestor persoane. Ar trebui să vină în sprijinul preoților, pentru că adevărata asistență socială la sat, preotul o face! Cunoaște foarte bine problemele cu care se confruntă aceste persoane! Acești preoți cunosc atât bucuriile, cât și necazurile acestor persoane și vedeți cât de importantă este această colaborare dintre Patriarhie și Jandarmeria Română! O colaborare mai veche, dar care va continua!”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au străbătut peste jumătate din țară cu proiectul umanitar “Implică-te, împreună reușim mai mult!”, din cadrul Campaniei “Caravana Bucuriei”! 2210 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate și de igienă au fost distribuite persoanelor vulnerabile din 114 localități și 22 de județe. Valoarea produselor oferite beneficiarilor de către voluntari, în cadrul proiectului, a urcat la 165750 RON.

Cea mai recentă ediție a campaniei voluntarilor s-a derulat, duminică, 7 iunie, în următoarele localități rurale: Secuienii Noi, Săvineşti si Costişa, din județul Neamț; Toporăşti și Curseşti, din județul Vaslui; Secuieni și Dumbrava, din județul Bacău.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Părinte Daniel și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Articolul anterior

Senatorul Emilia Arcan: Categoric nu voi vota prelungirea Stării de alertă

Articolul următor

DSP Neamţ: Sunt vindecaţi 75% dintre pacienţii infectaţi cu Covid! Au fost 4 focare în judeţ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *