ISSN 2457 - 3973

Judecătorii din Piatra Neamț au intrat în grevă! La celelalte instanțe se mai acordă răgaz o săptămână!

Judecătorii din Piatra Neamț au intrat, începând de luni, în grevă de avertisment. Magistrații au hotărât această formă de protest ca urmare a mai multor decizii și acte normative propuse de ministrul Justiției, Raluca Prună, și susținute de Guvern.  Judecătorii sunt nemulțumiți de salarii dar și de numărul mic de posturi repartizate instanțelor în condițiile în care există o supra-aglomerare a acestora cu dosare.

Astfel, începând de luni, la Judecătoria Piatra Neamț se judecă doar cauzele urgente (cu minori, arestați preventiv sau la domiciliu).

Pe de altă parte, judecătorii Tribunalului Neamț au hotărât să intre cu banderole albe la robe în semn de protest față de ministrul Justiției și au solicitat demisia sau demiterea acestuia. Dacă în cursul acestei săptămâni, Guvernul și Parlamentul nu vor da curs solicitărilor, și judecătorii Tribunalului Neamț vor intra în grevă de avertisment, similară celei de la Judecătorie.

De asemenea, la instanțele din Roman. Tîrgu Neamț și Bicaz s-a decis susținerea Memorandumului asociațiilor profesionale.

Articolul anterior

Buletin informativ al ISU Neamț

Articolul următor

Cine este președintele filialei de partid din Neamț care a asistat impasibil la ecologizarea lacului Izvorul Muntelui? ”Sunt în concediu!”

Un comentariu

  • chiar sunt mici salariile judecatorilor ? sau este un pretex.sa le faca publice pentru a ne convinge.nu cumva judecatorii fac jocuri politice.daca partidele politice nu mai sunt de acord cu acest guvern de tehnocrati de ce nu s-ar implica si judecatorii.daca totul are ca obiective inlaturarea pericolului sa se instaleze dictatura procurorilor atunci merita.dar nu ca salariile sunt mici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.