ISSN 2457 - 3973

Județul Neamț, în topul tăierilor ilegale de pădure din România (raport Greenpeace)

Raportul Greenpeace România pe anul 2018 în ceea ce privește tăierile ilegale de pădure arată că județul Neamț se află în topul ilegalităților.

Au fost înregistrate anul trecut 433 de cazuri de tăieri ilegale de pădure ceea ce plasează județul Neamț pe un neonorant loc 8 la nivel național și pe locul 2 între județele Moldovei.

Potrivit Greenpeace, doar 1% dintre cazurile ilegale de tăiere a pădurilor sunt depistate de autorități astfel că, potrivit acestor date, în județul Neamț s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri. Adică cel puțin 12 pe zi!

Județul Neamț se află pe locul 3 în România în ceea ce privește cantitatea de masă lemnoasă confiscată anul trecut: peste 5.800 de metri cubi! Cât un tren cu 150 de vagoane pline ochi cu lemn! Câtre trenuri or fi scăpat, asta este o altă întrebare retorică. Pentru că, dacă ne luăm după cifrele Greenpeace, că doar 1% dintre furturi sunt depistare, avem parte de o imagine halucinantă: lemnul tăiat ilegal ar încăpea în 15.000 de vagoane de tren!!!

Tot pe locul 3 se află județul Neamț și la valoarea prejudiciului prin tăierea ilegală a lemnului: aproape 1,4 milioane lei!

Raportul Greenpeace mai relevă că 90% din lemnul tăiat ilegal a fost confiscat de polițiștii din cadrul IPJ Neamț. Garda Forestieră, care are în atribuții acțiuni pe linie silvică, a confiscat doar 9% din întreaga cantitate. Aceste cifre arată de la sine cine își face treaba, și cine nu!

Județul Neamț ”excelează” și la numărul de mijloace de transport confiscate, fiind pe locul 6 la nivel național cu 17 autovehicule confiscate.

Direcția Silvică Neamț și Garda Forestieră sunt 2 instituții aflate în anul 2018 sub controlul ministrului PSD al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Ambele au fost politizate în teritoriu de PSD încă de la preluarea guvernării în urmă cu 3 ani!

De altfel, socrul unui deputat PSD Neamț a fost numit în vară directorul Departamentului Fond Forestier din cadrul Romsilva. Adică șef peste tot fondul forestier din România!

Raportul Greenpeace România poate fi citit aici

Articolul anterior

Răsărit incredibil de frumos, văzut de la cabana Dochia (foto-video)

Articolul următor

De fapt, fostul PDL este aproape tot în PSD Neamț! Și conduce partidul și județul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *