ISSN 2457 - 3973

Judeţul Neamţ va avea, de miercuri, un nou inspector şcolar general. Cine este Florentina Luca-Moise.

Judeţul Neamţ va avea, de miercuri (20 aprilie 2022), un nou inspector şcolar general.

Este vorba de profesoara Florentina Luca-Moise, fost director al Casei Corpului Didactic Neamţ şi actual profesor metodist în cadrul CCD Neamţ.

Dincolo de activitatea politică şi administrativă (preşedintă a PSD Piatra-Neamţ şi consilier municipal), Florentina Luca-Moise are şi o experienţă consistentă în activitatea pedagogică.

Evident, cine vrea să caute nod în papura politică a cuiva, o poate face. Dar cum toţi inspectorii generali şi adjuncţi, chiar şi inspectorii simpli, au avut susţinere politică, ar trebui să procedăm în aceeaşi manieră cu toţi. Dar asta nu înseamnă că cei care au fost numiţi la vârful Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ nu au venit cu o expertiză în domeniu, mangerială şi didactică.

Evident, Florentina Luca-Moise este cunoscută și din postura de consilier local al municipiului Piatra Neamț. A propus și susținut mai multe amendamente, proiecte şi interpelări pentru sistemul de învățământ din Piatra-Neamț.

Aşadar, cine este profesoara Florentina Luca-Moise, cea care va ocupa funcţia de inspector şcolar general al judeţului Neamţ?

O foarte scurtă radiografie:

– În primul rând are o experienţă de 24 ani de învățământ; a fost profesor atât în mediul rural cât și în mediul urban.

– Este profesor metodist titular.

– A participat la concursul organizat de Ministerul Educaţiei și a obţinut funcţia de director la Casa Corpului Didactic Neamţ. Din această funcţie a obținut, în cei aproape 8 ani de mandat, doar calificativul „Foarte bine” în urma evaluărilor facute de către minister (indiferent de culoarea politică).

– A implementat proiecte cu impact asupra populaţiei școlare din Neamț.

– A făcut parte din corpul de experți al ministrului Educației și a condus Corpul de mentori al educaţiei din Neamț.

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamţ SUSPENDĂ încheierea contractelor privind parcările de reşedinţă

Articolul următor

Campanie de sterilizare gratuită pentru câini, cu și fără stăpân, în Neamţ

3 Commentarii

  • totul e politic…..clientela politica …indiferent ca e psd pnl usr..udmr…

  • Doamna Moisa Florentina, are toate calitățile pentru aceasta funcție, dar mai are și dorința de a face totul ca la carte, a făcut fata cu brio în toate funcțiile avute. Felicitari și multe realizări.

  • Doamna Moisa Florentina, are toate calitățile pentru aceasta funcție, dar mai are și dorința de a face totul ca la carte, a făcut fata cu brio în toate funcțiile avute. Felicitari și multe realizări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.