NewsAllert :

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Trupul bărbatului înecat în Siret a fost găsit la 5 kilometri de locul tragediei! Pusese pariu că trece râul înot!

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune

Bătaie colectivă cu parii la o stână din Neamț! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Descinderi în Neamț într-un dosar de criminalitate organizată! Prejudiciul este de 2,4 milioane lei!

Măsurile Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului PNL, în valoare de 100 miliarde euro

Drama unei tinere din Neamț: tâlhărită și la un pas să fie violată! A fost salvată în ultima clipă!

Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”De astăzi piaţa gazelor naturale este liberalizată. Românii ar trebui să plătească facturi cu 10-15% mai mici”

Organizația PSD Roznov, propusă spre dizolvare! Se pregătește Ciprian Șerban pentru Primărie sau voturile PSD merg la actualul primar?!

Bacalaureat în Neamț: rezultate mai slabe în 2020 față de anul trecut! O singură medie de 10,00 și promovabilitate de 64,89%!

Sondaj IMAS în iunie 2020: PSD scade simțitor, PNL și USR – creștere ușoară, PRO România stagnează, PMP la limită!

A apărut ”CoolT NEAMȚ” – revista culturală a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”

Pagubele produse de ploile torențiale de luni, din județul Neamț

COD ROȘU pentru mai multe localități din Neamț! A fost emis mesaj RO-ALERT!

ISSN 2457 - 3973

Klaus Iohannis: Prelungim Starea de Alertă! Se redeschid mall-urile, after-school-urile și grădinițele private, sălile de fitness!

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat marți, 9 iunie 2020, că va fi prelungită Starea de Alertă cu încă 30 de zile și a cerut parlamentarilor să aprobe acest lucru.

Șeful statului a explicat că numărul cazurilor de Covid-19 nu permite încă ridicarea Stării de Alertă dar că mai multe măsuri restrictive acum vor fi ridicate după 15 iunie.

”Am luat în discuție posibile măsuri de relaxare și necesitarea prelungirii Stării de Alertă. (…) Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, suntem precauți. Se impune prelungirea Stării de Alertă. Vor fi mai puține restricții impuse, dar nu se poate continua fără Starea de Alertă. Sunt măsuri care trebuie continuate cu carcater permanentă: portul măștii în interior, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari. Acestea vor rămâne în continuare”, a declarat președintele României.

Klaus Ionannis a subliniat că începând cu 15 iunie vor putea reîncepe o serie de activități comerciale și sociale.

”Unele restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. Vor fi redeschise mall-urillor, fără restaurante și locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele sunt în exterior. Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, va fi posibilă – nu obligatorie – redeschiderea after-school-urilor, grădinițelor și creșelor private. Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness dar cu respectarea unor norme de distanțare, impuse de Ministerul Sănătății. Având în vedere că începe sezonul estival, va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare”, a exemplificat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a precizat că autoizolarea persoanelor care revin din străinătate va fi ridicată doar dacă în țara respectivă se înregistrează o medie de sub 5 cazuri zilnice la un milion de locuitori.

Klaus Iohannis a menționat că, deocamdată, la acest ”criteriu obiectiv” nu se încadrează statele unde se găsesc mulți români: Italia, Spania, Franța, Belgia, Olanda.

Articolul anterior

Trei școli din Piatra-Neamț, Roman și Gâdinți – închise de marți, 9 iunie, din cauza Covid-19!

Articolul următor

Un drogat a sărit la bătaie la un polițist local din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *