ISSN 2457 - 3973

Laurențiu Leoreanu: ”Scoatem la licitație execuția loturilor cu documentația gata pentru Autostrada Unirii!”

Vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Laurențiu Leoreanu, a declarat, joi, că anul acesta va fi scoasă la licitație execuția loturilor cu documentația gata pentru Autostrada Unirii A8.
Deputatul Laurențiu Leoreanu a explicat că pentru secțiunea dintre Târgu Neamț și Târgu Mureș, revizuirea studiului de fezabilitate a ajuns la 50%.
”Urmăresc stadiul Autostrăzii Unirii – cel mai important proiect de infrastructură din zona Moldovei – nu doar pentru că este esențial pentru cetățenii din județul Neamț, dar și pentru că am fost inițiator al proiectului de lege pentru construirea acestei autostrăzi și consider că am o datorie morală pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Revizuirea studiului de fezabilitate pe porțiunea de la Tg. Mureș la Târgu Neamț – un sector de 200 km, dintre care 100 km montan – a ajuns la o finalizare de 50%. Valoarea proiectului este de 17,58 milioane lei, fără TVA. În 2021, ministerul Transporturilor a anunțat că vrea să scoată la licitație pentru execuție loturile din A8 care au documentația aproape gata, adică Tg. Mureș – Miercurea Nirajului și Tg. Neamț – Moțca”, a declarat Laurențiu Leoreanu.
”Vicepreședintele Camerei Deputaților a adăugat că în privința proiectării sectorului Târgu Mureș – Târgu Neamț, se analizează săptămânal stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect. Proiectantului spaniol, Ingineria Especializada Obra Civil e Industrial S.A., i-a fost solicitată o alocare de forță de muncă suplimentară pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut. Vă promit, dragi nemțeni, că sunt cu ochii pe Autostrada Unirii, voi monitoriza și voi interveni pentru realizarea cât mai rapidă a proiectului și vă voi ține la curent cu toată evoluția demersurilor mele”, a mai spus Leoreanu.
Sectorul Tg Neamț – Iași – Ungheni se află în procedură de achiziție publică, urmând ca, dacă nu există contestații, la începutul lunii martie să se poată semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic.

Articolul anterior

Cum începe semestrul al doilea: masca purtată în permanență, distanța de un metru, ușa deschisă la clase (document)

Articolul următor

Sute de nereguli găsite de ISU Neamț în școlile din județ! Lipsa autorizației de securitate la incendii – cea mai gravă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular