NewsAllert :

Incendiu urmat de explozie la un agent economic din Săvineşti

Comunicat de presă – George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Domnilor Harpa şi Arsene, tovarăşi PSDişti, să vă fie rușine pentru că nu vreți un nou pod la Luțca!”

Complexul de la Dragomirești, predat pentru a fi pregătit de deschidere (foto-galerie)

Oana Bulai acuză „frăţia” PNL-USR Roman şi „primarii bordurică”: „Au votat buget pentru panseluţe şi montat borduri!”

Primăria Piatra-Neamţ va promova oraşul ca destinaţie turistică într-un mod oficial şi profesionist

Trei nemţeni, reţinuţi de poliţişti după au furat banii dintr-un aparat de „păcănele” din Bacău

Începe nebunia în trafic! Pregătiri pentru demolarea podului din zona Spitalului Judeţean Piatra-Neamţ (foto-galerie)

Deputatul Ciprian Şerban (PSD Neamţ) a fost reales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

10 persoane au decedat, anul trecut, în incendii produse în Neamţ

Şofer prins la Roznov cu microbuzul burduşit de călători! Maşina indisponibilizată şi amendă de 2.000 euro!

Accident cu victimă pe DN 15D, la Girov

Bărbat din Piatra-Neamţ implicat într-un jaf de jumătate de milion de euro în Cehia, prins de poliţişti

Un tânăr din Pipirig plecat la muncă în Italia este dat dispărut de familie

Femeile din judeţul Neamţ, mai multe şi mai educate decât bărbaţii (rezultate oficiale recensământ)

Semnal de alarmă al deputatului Mara Calista în privinţa cazurilor de bullying din şcoli

  • 4 februarie 2023

ISSN 2457 - 3973

Liberalii susțin propunerea lui Misăilă! Redevențele să pornească de la 40 la sută!

Liberalii din Piatra Neamț susțin propunerea consilierului local ALDE, Cătălin Misăilă care a declarat pentru newsallert.ro că va cere ca redevențele către primărie să pornească de la 40 la sută.

Senatorul Eugen Țapu Nazare, președintele PNL Piatra Neamț a declarat, duminică, în conferința de presă că măsura este foarte bună și va fi susținută de consilierii liberali în Consiliul Local.

”Suntem de acord că bugetul local are nevoie de bani și de aceea susținem ca toate redevențele la licitații să pornească de la 40 la sută. Dar în același timp nu suntem de acord cu propunerea populistă a deputatului PSD Vlad Marcoci care a spus că parcările trebuie să fie gratuite. Repet, este o propunere populistă care ar crea în primul rând haos Imaginați-vă că toate mașinile ar fi parcate în aceeași zonă și nu s-ar mai găsi locuri de parcare acolo. Ai putea să consumi mai mult carburant ca să găsești un loc decât taxa pentru acel loc. În plus, am făcut o analiză cu alte orașe și am constatat că prețurile din Piatra Neamț sunt mai mici de 5 ori”, a declarat senatorul Eugen Țapu Nazare, președintele PNL Piatra Neamț.

Consilierul Cătălin Misăilă susține ca licitaţiile pentru administrarea parcărilor cu plata orară trebuie să plece de la o redevenţă minimă de 40 la sută. Mai mult, acesta a declarat pentru newsallert.ro că va solicita ca toate licitaţiile primăriei de administrare a serviciilor şi activelor să conţină o redevenţă de minim 40 la sută.

Consilierul local Cătălin Misăilă cere compartimentului juridic din Primărie să găsească soluţii pentru ca şi societăţile care au contracte în derulare să suporte o redevenţă minimă de 40 la sută chiar dacă au câştigat contractele cu o redevenţă mai mică.

Misăilă crede însă că soluţia cea mai viabilă ar fi refacerea licitaţiilor după impunerea redevenţei minime de 40 la sută.catalin misaila

”Interesul Primăriei şi a Consiliului Local este să aducă la bugetul local cât mai mulţi bani. Salut poziţia colegelor de la PSD, doamnele Aurelia Simionică şi Ana Ioniţă, care au cerut ca redevenţa minimă să fie de 40 la sută iar concesiunea serviciilor să fie dată la societăţile consiliului local. Acum, toată lumea ştie că cel mai prost administrator al banului public este statul dar asta se va hotărî la licitaţii. Eu spun însă că trebuie o hotărâre de consiliu local, un act normativ care să prevadă că toate licitaţiile să aibă condiţia minimă ca redevenţa plătită să înceapă de la 40 la sută. Totodată trebuie găsite soluţii ca şi contractele actuale, indiferent cât a mai rămas de executat din ele, să aibă această prevedere iar societăţile respective să plătească minim 40 la sută redevenţă. Este o măsură pe care sper să o susţină toţi consilierii locali şi invit toată mass-media din judeţ să analizeze acest aspect. Dacă interesul general este să aducem bani la bugetul local, nu văd ce ce măsura nu ar fi susţinută de toţi consilierii”, a declarat Cătălin Misăilă.

Totodată, consilierul local a solicitat conducerii Primăriei să facă publice datele cu privire la sumele încasate efectiv, în ultimii 10 ani, de la fiecare societate (privată sau a Consiliului Local) care a concesionat administrarea unor servicii sau bunuri.

”Ar fi foarte interesant şi pentru consilierii locali şi pentru opinia publică să ştie câţi bani a plătit efectiv fiecare societate care a câştigat o licitaţie de administrare a unui serviciu sau a unui activ al municipiului Piatra Neamţ. Repet, să vedem sume virate către bugetul local şi nu care a fost valoarea procentuală a redevenţei. Ca să avem o imagine exactă, cer ca aceste date să fie pentru ultimii 10 ani. Cred că o să fie surprize în unele cazuri dar nu vreau să mă ante-pronunţ. Aşteptăm această informare în următoarea şedinţă a Consiliului Local”, a declarat consilierul local Cătălin Misăilă.

În ceea ce priveşte propunerea deputatului Vlad Marcoci, preşedinte executiv al PSD Neamţ care a cerut ca toate parcările din Piatra Neamţ să fie gratuite, consilierul Cătălin Misăilă a precizat că într-o astfel de situaţie, toate serviciile publice ar trebui să fie gratuite, începând de la parcările de reşedinţă până la taxele din pieţe, taxele de salubrizare, etc. Misăilă nu contestă soluţia dată de deputatul Vlad Marcoci şi cere o analiză şi a unei astfel de posibilităţi.

Articolul anterior

Premierul Victor Ponta, interzis de la Neamț!

Articolul următor

Farmacie vs. farmacist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *